sista dagen 2009

Blir lite ledsen, 2009 har varit ett sånt bra år :) Nu till 2010 blir jag 15 år. X-mas blir ju hela 18 år!  Fått så myckt framgångar detta året, kvalad msvB, fått placering i msvB, kvalad msvA placering i 110 cm på storhäst. Hittat Danido och Tindra. Alla sköna människor jag har träffat iår. Eller Liseberg med tjejerna ? shiit har aldrig haft så roligt som detta året! Vill kunna säg att 2010 kommer bli bättre men tror inte det ärligt talat. Framgångar på storhäst kommer inte bli speciellt stora eftersom Danido bara är 5(blir ju 6 till 2010) och hans "riktiga" tävlingsår och då har man ju inte så höga förväntningar. Hoppast året med X-mas kommer bli bra.

Nyår ska jag bara ta det lungt :) Nathalie kommer till mig ikväll och så ska vi sjunga singstar och massa annat =D=D Kommer nog komma en del blider på det antar jag hahah. Idag är det ju hela 10 minus! fy asså! Jag som hoppats på att snön skulle försvinna å allt :( Tänker lägga ut lite bilder från 2009 som väcker minnen :')

Liseberg som sagt :P

Shoppingtur i halmstad :P really nice!

jag blev ägare till danido :)

Jag blev ägare till Tindra :)

Jag utecklades enormt på X-mas! Vår storsta framgång är nog när vi kom 3:a i jacsonderbyt och kvalade till msvA, LYCKA <3

Vetlanda <3 Hade så himla kul där :) Abbe min lilla hund var ju med då med <3

okej tess får också vara med, Köpte henne i April jag som äger henne och så men hon är efter Quit Easy*stavning* så hon brallar en del så Annika rider henne men jag kommer ta över henne när hon har mognat en del, hon blir 6 till våren.
Ikväll blir väll också ett bra minne hoppat jag =D Bloggar nog lite i kväll tror jag.
Gott nytt år alla !
/Emma

Kopiera!

Självklart få ni kopiera min inlägg bara ni skriver att det var jag som skrev dem från början :)

/Emma

Stilhoppning

fick en kommentar "vrf rider du inte stilhoppning, gp ponnyn mountainhorse tex?"
Jag har ridit ngt Gp kval men tänker aldrig i hela mitt liv ställa upp i stilhoppning igen. Råkat höra det här lilla samtalen mellan 2 olika ryttare:
-Ska du knoppa på gp-ponnyn?
-Nej, det behövs inte för jag kommer ändo gå vidare!
-jasså hur vet u det?
-dommaren vet vem jag är.

Hur kul är det då att ställa upp när det näst in till är bestämmt vilka som ska vara med ? Mamma har pratat lite med olika mammor som också har varit med och de har varit pissförbannade på sättet de dömmer. Nån mamma sa "säljaren vi köpte våran ponny av frågade om vi skulle GP kvala för då kunde hon ordna så att vi gick vidare"
Hur går sporten till när det ska vara på det här viset ? Visst det är väll inte så här för alla ekipage som går vidare men ifa. Vill inte vara med om det ska vara på det här sättet, all stilhoppnin har gått lite snett tkr jag, helhets intrycket dömmer de ju utrustning, ryttarens sits över hindrerna/ imellan osv. Nån skimmel som gick vidare ngt år hade en stor piss fläck över hela röven men fick ändo högsta poäng i helhetsintryck. Aja, det här är väll största andledningen att jag inte rider stilhoppning. Läst från olika bloggare som tkr som jag , så känns skönt att inte vara den enda.

/Emma

Utrustning!

Tänkte tips om lite snygga häst prylar =D
1. Samshield hjälmen. Pris 5500 kr, du bestämmer själv utseende.


2.Veredus ridstövlar, sjuuktsnygga. kommer komma ut i butik i februari. Helt såld i dem, kan knappt vänta tills de kommer ut.


3.
Antarés förbygel med utbytbart flagga. pris 1886 kr.

Det var allt från mig =D

snabb update

Idag har jag shoppat lite med Nathalie och Märta :) Nyårs outfiten är fixat nu och allt :D kommer bilder på den på torsdag ofc ^^ Massa annat blev köpt, bla foundation, svart tunika, parlett tröja, svarta pumps*looove*, singstar skiva  och lite annat :) Känns som denna bloggen inte bara handlar om hästar ? lika bra det, roligare att variera sig  tkr jag :D Bloggar mest på kvällarna då jag inte hinner om dagarna, tyvärr! Ska äta nu så blev bara en snabbis update :P Ska blogga mer ikväll/morgon om hästutrustning!
Kissies and hugs
/Emma

haha

upptäckte så klart nu att inlägget nedanför att jag ahde glömmt att ladda upp det så det kom inte för än nu :P Har ridit både Tindra och X-mas idag. Började med X-mas och han var väääldigt busig och pigg/heet! ovanligt vaa ? :P haha, som tur va så de jag rider med är vana vid lite "speciella" hästar om man säger så. Men han var ganska mjuk ifa. Red Tindra med pessoa bett idag. Gick sådär, tror inte jag ska fortsätta rida med det. Hon blev lixom helt stum och det skulle bli tvärt om --.-- . Aja nu har jag ifa testat. Nu ska jag på guds tjänst så sjuukt jävla tråkigt assså. Fattar inte vrf jag tar konfa :P Våran hund ska paras i dag så hoppas det kommer små valpar :')
Nu ska jag åka
/Emma

God morron :)

Idag är jag uppe med tuppen (Y). Alla hästaran har fått mat och jag ska snart äta frukost. Idag ska jag på gudstjänst vid 3 kanske rider Tindra innan :) Annars ska jag lana singstar :D sjuukt roligt ju <3 Tänkte berätta lite hur min tävlingsdag ser ut, blev lite instpererad av  http://hastochryttare.blogspot.com/ Den här tävlingsdagen är hur det är med X-mas :P
Innan tävlingen så anmäler jag och letar upp alla tävlingar och planerar själv vad jag vill åka osv. När vi kommer till tävlingsplatsen så startanmäler mamma och jag går barnan. Sen ses vi transporten och vetrinärbesiktar. Sedan varmer jag upp. Skrittar länge, inte på framhoppningen utan runt omkring ofta hårt underlag. Sedan går jag in till framhoppningen och travar fram och galloperar. Brukar inte göra ngt kompleserat utan bara ska se så de går fram för skänklen och att de går tillbaka i både höger och vänster varv. När jag hoppar fram så hoppar jag "lilla" ca 3-4 ggr. Mamma sänker räcket så hoppar jag det ca 2 ggr. Hoppar i princip aldrig på den höjden som det är på tävlingsbanan. Bara hoppar fram på låga hinder så de blir uppvarmda. Tar det väldigt lungt också. All hoppning osv kan de, de ska bara bli uppvarmda. Direkt efter jag har kommit ut från tävlingsbanan så hoppar jag av och tar bort benskydden. Många stora ryttare säger att det inte alls är bra att benskydden är på mer än vad de behövs, de kan ge onördigt skav osv. hoppar av då och spänner upp sadelgjorden och leder runt hästen. Hästen är ingen soffa. När det gäller prisutdelning kan inte jag gå in med X-mas då han inte lärt sig att stå still, brukar låna en häst eller gå in.
Så ser min tävlingsdag ut typ :)

hihi gammal bild, när vi debuterade natinellt :P

Lördag!

idag är det lördag :) har inte skrivit för än för jag har inget att skriva typ ? xD Jag har ridit Tindra i ridhuset, tränat bommar. Haft 2 bommar på en långsida och 2 bommar brevid, se beskrivning, och försökt rida med 6 jämna gallop språng och sen sväng och 6 gallopsprång och sväng osv. Här kommer en liten beskrivning, mobba inte, jag är sämst på min photoshop!
Strecken är bommar och pilarna ska visa vilken väg jag tar :P så går det runt så, Tindra drar väldigt mkt mot hinder så det var en väldigt bra övning för henne :)
Ikväll ska jag kolla på robinsson och jag har morgon fodring i morron bläää :( Nathalie kommer äntligen hem i morron, läängtar! vi ska på mellandagsrean på måndag med :) brukar sluta med att man inte kom in i en enda affär, folk är helt galna.
/Emma

utvärdering!

Tävlingstest (Utvärdering) av tävlingsåret 2009

Svara på följande...

Ryttarens namn: Emma Jonasson
Född: -95
Klubb: Halmstad fältrittklubb
Gren: Hoppning
Jag tävlade: Tågerups Jumping X, tar inte med de andra hästarna.
Kategori/er: C
Klasser: LB-MsvB

Jag vann en...
LD
startade inte
LC startade inte
LB(lokal)startade inte
LB(regional) nej
LA nej, 2:a
Msv B nej, 3:a
Msv A kvalad till det med startade inte
Svår startade inte

Jag blev placerad i en...
LD startade inte
LC startade inte
LB(lokal) startade inte
LB(regional) ja
LA ja
Msv B ja
Msv A startade inte
Svår startade inte
Jag red en Clear Round: hmm, naje ;)

Så många tävlingar red jag(dagar): men jag venne :p
Så många meeting var jag på: varberg, vetlanda, åstorp typ ? :P

Så många rosetter fick jag: 3íngen anning!
Så många segertäcken vann jag: 0
Så många Globengehäng vann jag:
Jag vann en ny sadel: näää :P hur ofta får man de lix ? ^^

Jag var med i/på...
GP-ponnyn: nej
Baltic cup: nej
Ridsport ponny cup: ja
Globen kvalen: nej
Sveland cup: nej

Jag red i/på...
Scandinavium(gbg horse show): nej
Falsterbo(horse show): nej
Globen(Stockholm horse show): nej
Ryttarstadion i Stockhom: nej

Var du på någon annan känd anläggning och tävlade?
Svar:
njee, vetlanda.. när sm gick ? Helsingborg med :)

Dina mål för tävlingsåret 2009 var: kvala msvB, starta det och kvala msvA och få natinella placeringar!
Uppnådde du dem?: yeaas (y)
Dina mål fär tävlingsåret 2010: allt kan hända men starta msvA och kvala till SM :D
Något du ska tänka på som du gjorde fel under tävlingsåret 2008: hm, vet inte ? :P

LYCKA TILL PÅ BANAN 2010!


julen över :(

Då är det ett helt år till nästa julafton :( buhu, men jag fyller ju år i februari så det är lungt (Y). Fick 1200 kr, merci, morgon rock(hello kitty) och typ massa andra små saker  av släkten:P Nu ska jag på gudstjänst, pallllla -.- Vrf går jag konfa? :P Måste rida i dag med ;)<3

Vad jag fick i julklapp:

Öppnat lite julklappar, inte alla får mer i kväll :) Fick Singstar, playstation*stavnign*, 1000 kr, 200 kr presentkort på gina , lösnaglar, britney spears parfym,  en lampa till datorn typ :P , nobless och en miniräknare till mina nycklar =)<3 Inte önskat mig ngt alls så jättenöjd!  har ju redan fått biljetter till göteborgs horse show och de var ju en julklapp. Inga hästsaker  för det är ju lite onödigt eftersom jag ska till göteborg dårå :P
gudstjänst i kväll med , pallla -.-
blogga senare,
kisses and hugs

julafton :)

Hann aldrig updatera igår x) sry :P fick en britney spears parfym igår, älska hennes parfymer (A) Kl 12 ska vi till mormor och morfar och äta julmat, gammel mormor kommer vara där med. SEn kl 3 ska vi öppna alla julklapparr och sen vid kl 18 ska vi till våra kusiner och fira resten av julen =D

GOD JUL ALLA SÖTA LÄSARE :D(L)

Dan före doppardan

Som vanligt lyckades jag får morron fodringen på julafton *suck*. Jag och Clara ska hjälpas åt, jag hjälpte henne idag så går det mkt fortare :) HAr så himla stressigt nu om dagarna, mest på kvällarna jag hinner med att blogga x) Har inget intressant atts skriva. Ska skriva ngt bra inlägg i kväll, lovar ;) Alla julklapparna står under granen så nu ska man lämna alla klapparna med , sen är allt färdigt. Har inte önskat mig ngt alls i år så ska bli spännande och se vad de är i julklapparna ,har inte en anning om vad det är i nått paket, brukara alltid ha stenkoll hahah.

igår ringde Stefan Hultmann ( så stavas det va ?) och frågade om vi kunde ha ha hans ena häst för den ska opereras på slöinge (vi bor 5 min från slöinge) Och den har fått tid efter jul så undrade han om vi kunde ha honom så länge :) balllt va?  =D haha, eller Clara tkr det ifa jag vet knappt vem han är xD Aja, här kom ifa en liten update :) LIte bilder på min förra storhäst som jag hyrde förra vintern för att känna på hur det är :) Så på sätt och vis så har jag gått över till häst.

.

SVAR PÅ FRÅGER!

Här kommer frågerna, de flesta kommer från PM/min mail så ingen börja dampa för de inte står i inlägget ;)

1,Kan du inte berätta lite om alla dina ponnyer/hästar? ;)
2, när ska du gå över på storhäst? ;)
1.
Tågerups Jumping X(X-mas) Han är min enda C-ponny nu, jag lånar han av Adrian Kolgjini. Vi har placeringar i nat.msvB/La och kvalad till msvA. kommer behålla honom så länge han vill hoppa, han är 18 år 2010. Älskar den ponnyn, speciellt hans personlighet :D

danido: Han har jättefina gångarter och det är helt underbart att rida honom! han är 5 år men han är ganska bortkämmd och inte vad vid att bli utetiden så mamma rider honom ganska mkt.

Tindra: köpte henne i somras, då hade  hon vilat ett halv år och nu har jag satt i gång henne och det går ju super :D Älskar henne, hon är känslig, pigg och så är hon D-ponny och det har jag letat efter i 2 år :D
2. Jag har gått över till storhäst :P Danido är storhäst och förra året hyrde jag storhäst så jag har placeringar i 110 cm.

Är du rik?
nej, eller det beror på vem man jämför med :P Får ofta höra att jag är det men kan inte hålla med.

tittade du på några fler c-ponnyer än X-mas? ^^
Nej :P

vad har du som mål med dina hästar år 2010? :)
X-mas: starta msvA, kvala till sm ? :D
Danido: Få se, han är ganska orutinerad med lokalt kanske reg till hösten :)
tindra: placeringar i LA :D

hur länge har du ridit?
fick min första ponny som bebis så heela livet :D

är tindra din egen ponny?
Japp

hej , hur lägger man upp sin "header" på sin blogg ? :)
Ingen anning, Tova Bengtsson fixar allt åt mej :P

Vad vill du bli när du blir stor?
vetrinär :P

Hur mkt kostar dina hästar?
spelar ingen roll ?

Favorit märke?
KINGSLAND :D:D

Hur gammal var du när du började tävla?
Tävlade 2006, från LD-LA så det har gått ganska fort fram :P

Läser du andra bloggar?
ja, kissie hahahhaha

Nämn nån svaghet/styrka  du har i ridningen :)
Svagheter: Jag rider för mkt "fram" på hindrerna och lägger handen så det blir lätt ett stopp/rivning. Men har blivit mkt bättre på det nu. Min styrka är väll att jag inte är rädd för ngra höjder eller så :P

Kan inte du fota mer när du rider?
Joo, måste det

Vilken av dina hästar är din favorit?
X-mas tror jag, gillar hans personlighet .

Vem är Annika som rider Tess?
Annikas syster jobbade hos oss för ngra årserdan. Och vi fick reda på att Annika hade gått färdigt hipplogprogramet( ocu ridlärar utbildningen) och jon letade efter häst  och hon bor 2 min från oss så det passade ju bra att hon fick Tess :P

Varför behåller ni Tess om du inte kan rida henne ?:P
Hopps att jag kan rida henne senare, och vi vill ta föl efter henne :)

Så det var alla.Ni får gärna fortsätta fråga om det är ngt mer ni vill =)DEt blev ju inte så många :P

tävlingar!

Anmält mig till 2 tävlingar med Tindra idag, även köpt ny ryttar licens. 3 januari är det klubbgoppning i laholm och då ska jag hoppa Ld/LC. Den 23 är det Laholm igen, då LD+5/LC. Ska hoppa låga klasser tills hon känns säker :) Ingen andledning att stressa. Tränar mkt dressyr med henne, dressyr är ju grunden till all ridning och det behöver hon träna på ! måste träna på att få tbx henne efter hindrerna :)
Eller vänta,
dressyr är grunden till all ridning eller inte ??? X-mas har jag precis kunnat rida hemma och det är markarbete inte derssyr! Vissa hästar klarar sig ganska bra utan ett steg dressyr ;D X-mas går lätt tbx, snabbt fram lätt att gå tillbaka från höger och vänster osv. Inga problem på tävlingbarnan utan dressyr =)

Dock tycker jag dressyren är väldigt viktig så  jag tränar dressyr med alla mina hästar. Finns inget värre än hästar som inte går riktigt i form och lyssnar inte, lite utantag för X-mas där, När jag hopptränar så blir det en del dressyr ifa. Mkt lydnats övningar osv. Får ofta "läxa" vad man ska träna på och inte.
hihi sommar bild på Tindra :)

Frågerna ;)

Svarar på alla frågerna i morron tror jag så fråga på om ni vill fråga  ngt :)

Tågerups Jumping X

Finns ingen bättre, kommer aldrig hitta en häst som honom <3  De flesta tkr han är galen och blablabla... Han ställer upp i de flesta lägerna om han är  fräsh han hoppar hus och är allmänt perfekt <3 Visst han kan bli lite het och så ibland, men so what? Han är bäst ifa <3 Kanske därför jag är så kräsen när jag letar efter nya hästar hahaha.

jag menar kolla sprången ? sista hindret i msvB och jag , öh ? vet inte vad jag gör x) ändo hoppar han, han är bästbästbäst <3

Måndag

Måndag idag med, rida Tindra och X-mas i ridhuset. Ska åka till Ge-kås ikväll med så ska vi köpa de sista julklapparna med. Kanske  ska åka lite skidskor med få se vad tiden tar vägen! Annika var här och hjälpe till med hästarna, vi tog hem 1- åringarna och föl märrerna har  vi flyttat till en lösdrift så de kan stå ute dygnet runt :P
veeeet att detta inlägget var väldigt nödvändigt, nooooot.
/Emma

camaro <3


Saknar min lilla skrutt :)<3

aw :) Kvalade till msvB på honom och tävlade Lätt fält(kat 1!), utan honom hade jag inte haft X-mas. Hade honom i ca 3 år <3

!!

men pallla xD Jag skrev i de 2 sista eftersom de kom från den förra frågestunden som jag aldrig svarade på ;) kolla själv om nu inte tror mig,  jag kollar irl-nummer och frågerna kommer från olika personer så du behöver inte oroa dig vännen.
SÅ nu vet alla ;)

Hundvalpar snart


naw visst är dom söta ? :) Hunden ska paras denna vecka så valparna kommer komma ungefär vid min födelsedag (28 feb) så då kommer jag få min egna lilla hund :) Så här såg min förra ut, Abbe, men han dog :'(<3

Åh blir så sugen på en ny hund nu <33

KALLT!

Det är 10 minus ute :(  och det snöar. Jag och Märta såg children of the corn 1,2 och 3 :) visst är vi modiga ? (A) vi avslutade med att se oce age 2 :) Nu har vi fixat med hästarna och ska ut och åka skidskor :P Ingen ridning i dag tror jag , svin halt ute. Fortsätt fråga på i frågestunden :)<3

Lördag :)

Stressigt i dag, jag och CLara har hjälps åt att mocka 17 boxar, lagt i mat och allt sånt. Alla hästar som inte har skjul eller lösdrift får komma in. Jag och pappa ahr precis huggt en gran och jag har klätt den så det blir en liten överraskning för mamma och Clara när de kommer hem från travet :) Nu ska jag ut och rida, hinner bara blogga lite snabbt !

FORTSÄTT FRÅGA PÅ NU NÄR DET ÄR FRÅGESTUND ! =D

New moon!

Kollade på New Moon med NAthalie, MArie, Jennie, och Märta, sååå sjuuukt bra! ni som inte har sett den har missat ngt!



Älskar den, bättre än boken faktist.
Shoppade lite innan, blev bara julklappar till mig själv hahah. Köpte en rosett till håret och ett diadem med rosett på, stickad tröja, stickade tights (till julafton) en festtopp och en vanlig snygg tröja =D love shopping <3 thihi. Ridning som vanligt i ridhuset med ponnysarna ! 10 minus nu , hatar kyla och snö :( eller om det kommer mer snö ska jag ocj Clara (syster) tolka bakom hennes trav russ :D

Frågestund!

Fråga vad ni vill! svarar på allt innan jul :P<3
passa på!!

Frågestund??

funderar på det, men förra gången kom typ bara 10-15 fråger och det känns ju lönt att svara på :S Är det nån som vill ha frågestund?  isf vill jag minst 10 "Jaaa" annars blir det inget om ingen vill ha :P svarar på ALLT!

Virvlar.

Läste på http://internationalshowjumping.blogg.se och läste om virvlar. Både X-mas och Tess har två virvlar och de är ju ganska hetsiga och så. Detta är ett citat från hennes inlägg:
"Det finns en bok som heter TTouch -Konsten att tolka hästens karaktär.  Metoden går ut på att man med hjälp av att titta på hästens utformning av näsborrar, mungipor, mule, ögon, virvlar m.m ska kunna tyda dens temperament. Tex att hästar med små ögon har ofta svårt att lära och är omedgörliga medans en häst med stora ögon oftast är ambitiös och litar på människor. Det som fascinerar mig mest med detta är just det som skrivs om olika virvlar. Tex om hästen har en virvel mitt i pannan då är det oftast en okomplicerad häst medans tex en häst med två virvlar ofta hetsar upp sig i onödan och överreagerar. Medans en häst med 3 virvlar ofta tyder på en komplex men inte helt oförutsägbar individ.  En lång virvel framme mitt i bringan upp mot halsen såg beduinerna som otur, många hästar som hade detta betedde sig nämligen lynnigt, okontrollerbart och ibland helt galet."

Jullov :D:D

YEs, slutade skolan kl 17 idag, och nu är det juuuulllov :D:D fick mitt första betyg med, inga IG och flera VG så kan bara vara nöjd :D Det var mörkt när jag gick till skolan och mörkt när jag kommer hem, ush :(  Ingen ridning i dag, men i morron hoppas jag. Så sjuukt mkt snö och det är jättehalt så det blir massa ridning i ridhuset. LÄS Barahast.blogg.se för hon reklamerar mig (A) hahha, nä jag bara skojjar, läs den för den handlar om ponnyhoppning och sånt som de flesta gillar att läsa om :P

Hennes häst mosa :P

Träning med Tindra

Tränade Tindra för Claes idag, det gick suuuper! Träffade Elin älsk med <3 Vi hoppade serpentiner typ och gjorde lite omhoppnings svängar. Hoppade längdhopp med. DEt var kul :) hoppade 110 cm räcke några ggr med, Tindra har inte många muskler på sin kropp och gör allt hur bra som helst, bara 2 rivningar ! älskar henne <3 Som Claes sa till mamma " Ja, LA går hon ju lätt, säkert snäppet högre med" hahah, det vågar jag inte tro på kanske men ska tävla henne nästa år med så då hoppas jag på lite reg =D Nästa gång ville Claes att vi ska ta med Danido så då ska vi göra det.
I morron är det sista skoldagen sen är det lov. Fredag blir det new moon och julklappshandling och på lördag blir det skräckkväll med Märta ;D
Kramar alla söta läsare
/Emma

Tisdag, bekännelser.

Några sanningar/saker ni inte visste om mig! :)
  1. Jag läser kissies, paow, foki och andra stora bloggar :D tycker dom är ganska ytliga men ändo roliga hahhaa-
  2. Min största rädsla är ormar, ush klarar inte av de :S
  3. Jag och Märta bestämde oss för att se på en skräck film, Children of the corn 1 men vi vågade bara se 20 min sen var vi så sjuukt rädda! men vi SKA se färdigt den så snart som möjligt =D men andra ord, jag är lättskrämd.
  4. Jag tycker om att åka skidor, gjort den varje år sen jag var 4 år typ eller ngt
  5. Jag använer smilisar heela tiden, tkr alla andra också ska göra det, blir så mkt roligare då! =D
  6. Jag är sämst i matte :S ligger precis på G.
  7. Jag är ganska blyg första gången jag ska träffa nån ny :S
  8. Jag tror inte jag hade ridit om det inte var för tävlingarna, måste ha ngt att träna för :P
  9. Jag är inte så anmälbildad "jag trodde det bara fanns kiniser i kina och i japan" marie " men Emma, det är ju japaner i japan..." hahhaha, ja ni fattar :P
  10. Jag vinner aldrig i spel eller på lotter :S
  11. JAG HATAR VINTER SÅ J*VLA MKT!
  12. jag är ganska slarvig när det gäller stavning som de flesta har märkt tror jag x)

Jag i matte xD

Tisdag i dag, inte hänt ett piss :S Danido har varit konstig så han får inte träna i morron, tränar Tindra ist. Torsdag så är det JULLOV =D=D=D

Snart 3 år <3

Yes, snart 3 år så har jag haft vääärdens bästa X-mas <3 1 januari 2007 hämtade vi honom. Kan berätta lite hur det gick till =D

2006-12-30:
Jag kommer hem från sannarps badet och när jag kommer hem kommer mamma springade och sa/Skek
- vad önskar du dig mest i hela världen?
- hm, vet inte ?
-joo, men tänk efter!
-En elit ponny så klart som helst ska vara ganska pigg, men det kommer inte hända....
- JO, Ludde ringde nyss och sa att han hade ngt vasst på gång som du kunde få hur länge du ville!
Ni kan ju fatta hur glad jag blev? :) Visst jag älskade ju Camaro och Fantomen som jag hade då, men de hade ju sin gräns. X-mas skulle ju bli något helt annat, det kännde jag på mig :)

2007-01-01
Jag mamma och min moster åkte ner. Det var svinkallt och när vi om dit så kom Ludde och Anna coh 2 hundar. Jag hade ridkläder och ridstövlar, var redo för att provrida. Vi hämtade honom i en hage där stod han med några andra hästar. Han hade inte blivit riden på den senaste tiden uppfattade jag det som. När jag bad om att få rida svrade Ludde:
- Ni får rida när ni kommer hem, annars kommer ni inte ta med honom hem.
När vi tog hem honom så kunde jag rida i 5 min. han var sjövild. haha, men han hoppade hur bra som helst (såklart?!) Känndes kanske inte så bra men redan då visste jag att vi skulle bli ngt bra nån gång :)<3
Hela första året så kunde jag inte rida honom. Mamma red honom för det mesta eller så tränades han bakom trav vagnen. Jag debuterade lite lc/lb med blandat resultat. Den första tävlingen så fick jag gå ut för han bara rusade och jag klarade inte av att hålla honom. Sommaren -07 så hoppade jag en reg tävling i hermanstorp, i LC kom jag 3:a och i Lb vannjag! veckan efter vann jag LC och i Lb så rusade han och jag landade i hindret, hahahaha. Sen blev det lite öppehåll. Ja hoppade i flyinge lc/lc. I första klassen kom jag 3:a och andra första utan placering. Sen tävlade i vinslöv lc/lb och kom 2:a i båda klasserna. Det var -o7 det. JAg red honom inte hemma det året som sagt utan bara på tävlingsbanan. Bild från -07, jag skämms x)


2008:
Jag debuterade LA. Det började med att jag inte kom upp på honom så det kom tre styckna starka "gubbar" som fick  håll ai honom medans mamma kastade upp mig. Jag klarade grunden men på näst sista hindret blev det ett stopp. Helt okej alltså. Jag var faktist lite rädd för honom då. På sommaren hoppade i hemnastorp lc/lb och vann första och 3:a i andra. Veckan efter var de varbergshoppet och där vann jag A-finalen! Då änteligen började vi bli ett team.

varbershoppet :)

Hoppade lb/la hela hösten och fick ofta ett litet pet på näst/sisa hindret. Men vi hade väldigt kul och han blev häst nr 1 och Camaro blev andra hästen. Fantomen sålde jag det året efter att debuterat LA felfritt.

2009:
hoppade 2 la i jan/feb och nollade, kvalade till msvb. Deb nat. msv felfritt. film:
http://www.youtube.com/watch?v=AIiXBb6wGx0
Sen fortsatte det ganska bra fick lite natinella placeringar i la/msvB. Kvalade till msvA på halmstad derbyt, slutade 3:a, det är fortfarade våran bästa tävling tillsammans! Efter det gått lite neråt faktist. Inte fått ngt bra flyt. Behandlade honom och tävlade flyinge La/la+5 och var nolla :) film:
http://www.youtube.com/watch?v=bQ0Txv95hdc

Vi har kämpat länge tillsammans nu och hoppat det blir mer. Vi ska göra våran fjärde år nu och hoppat på SM. Allt kan hända men vi kämpar.Nu tränar jag honom som en vanlig häst hemma och jag kan komma upp på honom som alla andra hästar. Älskar honom så otroligt mkt <33

Ny vecka :)

Ny vecka, det är ju vecka 51 snart är året slut :( buhu, men det är ju julafton och nyår =D Nyår kommer nog spenderas med Nathalie ;) Jag har knappt fixat en julklapp, utan tänkt " det är ju så långt kvar" men nu är det bara 1,5 vecka kvar :O Idag snöade det lite, så himla mysigt. Men det är ju stenhårt i marken så det blir ju mest ridning i ridhuset, tyvärr. Gillar inte alls att bara rida i ridhus/paddock. Blir mest "samma" även om man försöker variera så mkt man kan. Jag brukar rid ut så mt som möjligt eller bara rida ut på våran travbana(1200 m) så hästarna får en riktigt bra kondition. Konditionen på X-mas nu är ju bätte än vanligt, igår när jag kom ut från tävlingsbanan hade han stängt näsa, ingen puls och inte en droppe svett. Visst han ansträngde inte sig speciellt mkt men man ser ju alla andra som kommer ut helt genomsvetta och de flesta hästarna är dessiutom väldigt feta, vissa undrar man ju om de samarbetar med Mcdonalds. Nej nu ska jag inte vara elak ;) Men det är ju viktigt att man rider ihop i paddocken/ridhuset med, men bara så det inte blir för mkt, vissa rider ju bara i ridhus :S 

Denna veckan händer det väll inte så mkt, jullov på torsdag och ska se new moon på fredag, mysiigt <3 Jo, danido ska hopptränas för första gången med mig på onsdag med Claes Brudefors. Få se vad han tycker x) Alltid kul att åka dit, träffa söötaste Elin med <33
Bild på Camaro och X-mas, där ser ni ridhuset med från deras hage =D

Bilder

sitter helt cepe där xD hahhaha

love u <3 saknar varkligen "oss" :(<3

Dålig dag

Ingen bra idag. Fattar ingenting. X-mas var superlugn. Hoppas parfekt på framhoppningen, ej het. Inne på barnan hoppade han som en klocka i LA (aurmolator eller vad det heter) och hade kanontid tills hinder nr 7. Då nitade han, red på det igen och då hoppade han. Sen hinder nr 8 nitade han igen. konstigt han kom i lagom tempo och hade parfekt avsprångspunkt.Aja, hoppade msv och då var han super fin på framhoppningen osv. Travade inne på barnan men han ville inte hoppa. Kom bara till hinder nr 2. Han känndes fräsh och lagom på bettet osv. Han har aldrig varit så förut :S  Kanske att han börjar bli gammal? Men han var inte ett dugg ansträngd, inte en droppe svett och stängt näsa när han  kom ut och ingen puls. Strök mig från Trettonspelen. Ska nog hoppa nån LB så han hoppar igen. Ska hoppträna nästa onsdag med honom och se vad Claes säger, han brukar ha svar på det mesta :)  Mamma tyckte underlaget var hårt så det kan ju vara därför eftersom han hoppade så bra på framhoppningen. Aja, bilder kommer kanske i kväll om det blir blev några bra. Gossipgril i dag =D<3

Bilder

Här kommer lite bilder på mig och Tindra i LC från igår :)

Som ni ser så är inte höjden några problem för Tindra, det är mest i mellan hindrerna! :)

Tävling i dag

Tävling med Tindra idag, galet bra är hon :) Våran första tävling och allt :) När jag kom dit tänkte jag först "shiit" as mkt titthinder bara glitter och halm,skogs hinder osv :P inget bra för mej x) men Tindra var jättefin och vägrade inte :D Men rev 2 st i varje klass, mest för att jag inte fick ihop henne. Men hon gick överförväntan, målet var att komma runt. Hon är så himla bra att ha att göra med också, står som ett lamm på transporten, gnäggar inte, står still och hon är alltid glad. Så skulle alla hästar vara!  Kul att träffa alla som tävlar lokalt med, typ aslängesedan man såg dem sist :( detta var min första lokala i år :P I morron blir det la/msvB med x-mas. Längtar, senare ikväll kommer massa foto som Matilda har tagit. 
/Emma

Tävling i morron!

Joggade Tindra lite idag, vilket inte alls gick bra :S Hon var inte helt fräsh så vi får se om hon kan tävla i morron. Ska rida lite innan tävlingen och se om hon är bättre, kan vara att hon har snubblat i hagen eller något liknande. X-mas därimot var helt underbar! skritt, trav och galopp satt som en smäck :) Längtar till lusse nu =D 

iskolan hade vi söderolympiad. Jag spelade vollyboll med Jennie, märta, marie och Nathalie :) Kevin fick vara med nån match med :P Hade jättekul :) Temat iår var sagofigurer så vi klädde ut oss till mäster katten i stövlar. Haha vi vann 2 matcher och förlorade 2 men spela roll x) Ska kolla på idol finalen i kväll och heja på Erik för han ska vinna. sÅ är det bara =D

Vad tycker ni om min nya heder förresten ? =D
/Emma

häst test!


STORA TESTET FÖR PONNYHOPPRYTTARE 2009
Ditt namn: Emma jonasson
Ponnyns namn: Tågerups Jumping X

Kategori: C

Klubb: Halmstad

Högsta ni hoppat bana:
hoppar bara bana på tävling så 110+ cm.

Högsta ni hoppat oxer: hoppar aldrig högt, så som på tävling 110
Högsta ni hoppat räcke: 110+ (höjt i omhoppning
Vad har ni tävlat som högst: msvB, kvalad msvA
Hur många rosetter har ni: inte räknat ;)
Vilken färg har ni mest av: hm, vita tror jag
Vem tränar ni för just nu: Kris Kringstad, men tränar typ aldrig
Är han/hon bra: JA =D
Bästa tränaren du ridit för: Kris.
Vad är ponnyn bäst på: hoppa!
Vad är du bäst på: inget ;)
Vad är ponnyn dålig på: att skritta

Vad är du dålig på: allt
Mål 2010: Kvala SM-starta SM =D


This or That


A:0+A:0 eller  a1:a

räcke eller oxer

Rejsa eller svänga

Inne eller Ute

Grus eller Gräs

Pelham eller Pessoa


Heder

Om några dagar kommer min nya heder =D klarrs.blogg.se kommer fixa, tack så mkt ;D<3
Söt sommarbild på Tindra till vänster :)<3



Kollage

Nu är det ca 3 månader till årets hästfest! Jag beställde biljetter igår till fredagen. Jag har gjort ett litet kollage vad jag kanske ska köpa :) Kanske att jag hinner köper något innan eller att ngt ändras

ridhjälmen Ayr8:
Har varit sugen på den väldigt länge så ska passa på att köpa den på mässan :) (mörkblå!)

Tävlings schabrak :
Vill ha ett nytt tävlings schabrak inför säsongen. Antagligen Anna Scarpati eller RG. Tycker de har snygga färger komb. Gillar inte skrika färger utan ngt stilrent! :)

Veredus carbon gel
benskydd som jag ska köpa till Danido. Eller innan (a) få se men sånna benskydd måste jag ha ifa.

swaroski pannband:
Ska ha ett speciellt med breda "hållare" som jag kan ha på X-mas dyon träns.

Tävlingsträns:
Ett snyggt tävlingsträns till Danido. Antgaligen ett sånt jag har till X-mas, dyon. Älskar det! eller liknande i ett annat märke kul att testa ngt nytt med =)

/Emma

slappdag :)

Idag har jag hängt med en kompis hem, Nathalie ! :) vi gjorde färdigt våran "frankenstein" som vi gör i No och sen har vi sjungt singstar, jag vann i slutet =D  hahah, älskar dej BFF <3

Fula jag till vänster & söta Nathalie till höger :)

Vaccin.

Vaccinerade X-mas idag med. Så himla klumpigt att inte upptäcka det för än igår att han behövde det. Tur att vi upptäckte det nu och inte på lusse :O haha, fick bli en söt bild på han :')<3
Puss och kram alla söta läsare (L)
/Emma

Anna Anka

Detta inlägget har inget med hästar att göra men känner att jag måste blogga om detta! haha. Anna Anka och Paul ska skilja sig, eller Paul har ansökt om det :) Jag tycker Anna är rolig ganska blåst men rolig :D Enligt aftonbladet så bråkar de hela tiden osv... Men som tur va så ska Anna fortfarande hålla ett program på julafton, ska se det ist för Kalle Anka, man palla inte ser det längre x)

Länk:
http://aftonbladet.se/nyheter/article6243723.ab

Hiss&Diss


* Back on track! jätte bra, älskar deras bandage underlägg, ger bra stöd och förhindrar gallor och sånt mkt bättre. Vissa tycker det nästan är doping eftersom det kan vara smärtstilande och hjälpa vissa skador att blir bättre. Allt de tillverkar är natuligt så jag tycker inte allas det är doping ;)

* hm, finns inte så mycker att dissa när det gäller utrustning :D Men det är pissvädret kan man ju dissa varje dag om ;) Blä hatar när det är lera överallt och regnar hela tiden och ush jag tycker inte om dessa månaderna :S

söndag

Söndag i dag, skolai  morron blää :( och jag ligger asmkt efter eftersom jag har varit sjuk :S ush. X-mas och Danne var inte alls bra idag men Tindra var jättefin :) Hade pelham och galopp tränade =) men shiit så pigg hon är, så fort jag länger lite på tyglarna galopperar hon x)

Snart dags för hiss&diss ? det kommer nog senare i kväll :)
och i kväll och det gossipgirl, älskar den serien

Lördag

Ridit Tindra, en travhäst (var tvungen ...) och X-mas :D så himla sköönt att vara frisk nu! Tindra var jättefin, men hon är så sjuuukt pigg :O orkar seriöst inte hålla henne, ska testa pelham i morron. Hoppade mur och glitterhinder med henne för det brukar komma upp på lussehoppet. Hon stannade en gång på muren sen var det lungt :) Travhästen var ju, öhh bra? haha palla bry x) 

X-mas var finast väärden, aldrig varit så fin hemma <333 Han skrittade några varv runt i paddocken och han jobbade på med hela kroppen, trampade under sig och tuggade på bettet. Samma sak i traven gick stadigt på tyglen och jobbade på riktigt bra! fick nypa mig själv för att vara säker på att det är X-mas jag red (A) haha, brukar vara en så självklar sak på alla andra hästar men inte på X-mas :P  Gallopen var lite studsig men det gör inget =D  Han har stått i en vecka är så sjuukt underbar <3 älskar honom , hoppas han kan vara så på tävlingarna med, men han blir så stressad när det är fullt med hästar :( haha, han är ju "bara" 18 år till våren haha.

Ikväll ska jag till farfar och äta smörgåstårta  :P kommer väll blir ganska drygt men kan inte vara med nån kompis eftersom jag fortfarande kan smitta :S
haha den bilden är så wieerd, kolla blicken ? xD

ny ridhjälm?

Hm har redan börjat planera inför göteborg och då SKA jag köpa en ny ridhjälm ! :) har haft väärdens beslutångest varje gång jag ska välja så det slutar med att jag köper ngt annat ist :O men funderar på GPA speed, men jag är väärdens fulaste i den, men den ser så skön ut på sommaren :) Jag har vanlig JW nu och det blir typ 100 grader på sommaren :S Men den nya charles owen hjälmen är så sjuukt snygg! men har ju som turva lite tid kvar att fundera haha.
visst är den snygg? <3 möörkblå skulle jag vilja ha då :P
Gpa är också heelt underbar :) men den känns samtidigt vääldigt gammal, men väll väll ha ngt "nytt" när man köper ny ? hahha, hoppas ni fattar ^^

Bad update!

HAr inte varit på datorn på  över 3 dagar nu :O vinterkräksjukan... Mamma har tränat Danne och X-mas å Tinda har fått vila lite men ska försökra rida redan i morron. Måste hoppa Tindra innan tävlingen xD hehe, alla måste igga min stavning men jag orkar inte ändra alla slarvfel, det är faktist ingen svenska lektion ! ;P Pappa har varit gullig och köpt ett pannaband till tindra där det står tindra ^^ jättefint <3 Nu ska jag sova (igen?) för jag blir massa yr av att sitta vid datorn .
Tindra på bild :)

Kamera!

Måste be mamma fota mig oftare när jag rider hemma så ni får se hur jag har det hahaha. Nej men seriöst :) Sensaste gången var när jag red på stranden med X-mas x)

Stolt

Stolot medlem!


lussehoppet,trettonspelen

Såg i dag att anmälningen till trettonspelen hade öppnat, alla klasser vara fulla utom de 2 jag ska vara med i :D jag ska vara med sista dagen, 10 jan LA/MSVB. Taggad till tusen :) Men först är det lussehoppet som gäller, LA/MSVB med X-mas :D Tindra ska hoppa LC/LC+5 :) Har aldrig tävlat henne :P

RSS 2.0