Fyller 15 år i dag :D

Fyllt 15 år! najs ;D Dagen har varit bra, fick på morronen:
*blå tretorn stövlar :D Tur jag inte hittade ngra på scandii xD
*en lädergrimma med Danidos namn

* Ed hardy tröja,sjuukt snygg!
* 2 helskodda rydbyxor, ett par blå och ett par vita
*smycke skrin och massa annat :D

Red Tindra i dag med, jätte fin va hon. Sökte sig neråt och rusade inte i väg :)
nu ska jag kolla ponnyakuten :D

Visste ni att...

..jag älskar spela häst spel?

Spelet kan ni spela här

:(

ingen träningstävling idag pga vädret, synd! Red hästarna hemma ist, det gick bra. Hälften av snön har försvunnit med så det är slask ist :S mkt hälldre snö då!

Provade alla grejerna idag, allt satt som det skulle :D
har inget att skriva nu, men i kväll ska jag skriva ngt kul xD

Shopping

Detta köpte jag i ghg :

Ayr8,

RG schabrak + veredus benskydd

RG som sagt, älska (L)

Förbygel till Danido :)

Kl shjorta :D

och random täckte till Danido :P

Kollade efter ridstövlar med, hittade inga jag fastnade för direkt "/  men ska leta vidare... Och på söndag fyller jag år och kommer få ännu mer saker :D I morron blir det ju träningstävling med danido&tindra, låga klasser ska bara ta det som skolrundor :)

Göteborg!

Kom hem från göteborg nu, sjuukt roligt har det varit! Dock tkr jag det var dåligt utbud på kl sakerna :( inga vår/sommar saker alls :/ 
Och det började så bra när jag och annika hade hoppat av tåget och skulle ta spårvagnen och lyckades hamna utanför gbg ? hahhaa och på vägen hem lyckades vi ta fel spårvagn IGEN! så aldrig mer spårvagn för mig mer ifa! Showen var ifa bra, Morgon dagens vinnare ska jag vara med i innan jag fyller 18 har jag bestämmt :D
Ska lägga ut bilder på vad jag köpte snart :P

Träningen

kom hem sent i går så pallade inte blogga, sry. Träningen var ganska svår. Många olika linjer så det gäller att man kommer rätt annars river man. Både jag och hästarna fick kämpa :) annika filmade men lägger inte ut det på youtube eftersom filen är mega stor. Equipe sadlen gnisslade as mkt när jag hoppade :O så lämnade tillbaka den i dag :( buhu den som var så skön :P

Var i Halmstad och ville byta stövlarna men de vägrade -.- Men sen åkte vi till horse farm och de frågade mig vilken färg jag ville ha på mina nya stövlar (Y) hoppas jag får bytt dom bara då med men det såg ljust ut!
Shoppade en mjukisdress, midjeskärp, en rosa "shjorta" (liknande typ) och en stickad tröja. Svårt att inte shoppa upp scandi pengarna nu xD

och igår red jag och julia ut med danido och tindra. jätteskönt var det! Kunde rida i tjocktröja, så varmt var det i solen :O Måste ses oftare julia (L)

Nu ska jag... slappa elr ngt xD rida X-mas senare om vädret blir bättre.

I morron är det scandiii :D:D:D

FILM

Liten film snutt på X-mas :)
Och så hör man julia snacka xD

bilder! :)

Idag har julia varit här :D De andra åkte hem på förmiddagen, tack för allt <3
Jag red Danido och Julia Tindra. As varmt var det ute i solen idag :O red bara i tjocktröja, det var längesedan man kunde det :S  Hästarna var helt underbart fina :') BIG love (L) Annika ska filma i morron på träningen så film kommer antgaligen ;D
Red X-mas idag med, satte upp några hinder (eller bommar över snö vallarna) och shiiit så glad X-mas blev :O skit kul va det ^^ MÅSTE tävla NUNUNU ! Aldrig varit så här tävlings sugen :( å X-mas är verkligen i top form ;)
påsk grand prixen had einte varit helt fel..MEn får satsa på greva om det inte blir inställd, vill verkligen kvala till SM.
Finns en liten film snutt på det vi hoppade som kmr i morron :) Här kmr lite bilder sen idag :
Jag& X-mas
hahaha, mamma tyckte vi skulle höja men pallade inte hämta ett hinderstöd xD
russen hahahahhaa , jag julia Hilma

svar

lite svar på frågerna ang vilken häst ni skulle välja :
Samma här ! tycker hon har mest utstrålning på bilden :P hur gammal var Tågerups Jumping när du hoppade Msv A? :)
svar: DEt var förra året, dvs 17 år :)
Nu ska jag sjunga med tjejerna, laserdome var askul!!

Jag WB alla andra typ xD

om ni fick välja en av mina hästar, vem skulle ni vilja ha då och varför? :)
1. Tindra
Precis börjat sin "karriär" har haft djup hovböld så hon är sent tagen. född -00. talang!
2. Danido
blir 6 å. Tävlat 110, fått mkt lovade ord av tränare och veterinär. Väl stamad i dressyr och har framtid även där.
(inte jag på bild!!!)
3. Tågerups Jumping X
Hoppas de flesta vet vem han är nu :D haha. född -92 (myndig i år ju <3) Kvalad till msvA med mig, vinster i msvA med Adrian. OBS, knappt ridbar hemma. väldigt svårriden tyvärr "/
Filmer på hästarna finns under fliken "filmer" ^^

söndag

Idag har jag varit duktig, ridit 4 hästar ;)
DAnido tog jag det bara lugnt med för han gick hårt i går jue!. Tindra red jag idag med jätte kort martingal för hon lyssnar ingenting typ. Och det funkar hon jättebra på ! helt plöstligt började hon arbeta med ryggen och arbeta med nacken. kul, hon är inte dum utan hon tar åt sig ist :)
X-mas förvånade mig rejält idag. Red ett varv på travbarnan, Sen red jag i paddocken och då travade jag och så i halv meter hög snö. Och han springer runt helt okocentrerade och är cp jobbig. Så jag började rida upp LC:1 programmet. Jag red lätt och kunde varken ställa honom eller ngt. MEn när jag red halten så ställde han sig perfekt och jag kunde hålla tyglarna i en hand och hälsa. Känns som han har kunnat allt från början.
red russen med clara,johan å mamma med, mamma noben trillade av xD hahahaha
Nu ska jag kolla ponnyakuten :D

Löshår tillsalu!

Mitt hår har växt så mkt så jag behöver inte mitt löshår längre :P Så jag tänkte sälja det ^^
Det är mörkbrunt 50 cm, äkta hår såklart, går att färga, platta/locka tvätta osv. Har använt det en del, det är ca 1 år gammal. Jag köpte håret för 950 kr, 20 kr för varje klämma ( det är clips) och det är 10 st så 200 kr totalt för de.
Nån som vill köpa de? ge ett bud xD btw har lite hår över som jag inte har sytt in i klämmerna, om man vill ha tjockare lager. Jag har sytt ganska slarvigt men det går ju att göra om.
det oanvända
Det använda + min tumme xD det är mobil bilder men kan ta med kameran om det önskas ^^
bara kommentera om du är intresserad ;)

Lördag!

idag är det min favvo dag=stallet hela dagen lång :D Red först Danido i equipe exklusive, har ju den på prov och den var ju helt underbar ! Ska träna med den på onsdag (ska lämna den på tors ) och sen ska vi bestämma oss då :) Den är ca 1 år gammal och de begär nästan nypris så vi vet inte om det är bättre att köpa en helt ny ist :S aja vi får se ;)  Danido var förövrigt jättefin, red tsm med Annika och hon tjatar på mig att jag måste tävla dressyr på honom eftersom han går stadigt på tygel och har otroligt fint steg (han släkt består ju bara av dressyr stjärnor typ ju xD ). Men Ska nog satsa på att starta fält med honom i sommar!
X-mas var riiktigt fin i dag med. Red ut en runda i trav och det gick bra. Det har kommit drivor med snö under natten/dagen och x-mas är så hoppsugen att han hoppade över en meter över varje driva ;D Så X-mas tränade studs, han tyckte väll att han behövde det xD gulligare ponny finns inte ifa. Men ska hoppträna lite själv i ridhusen nu på sportlovet tänkte jag =)
hahaha, min mamma är ju rolig hon bara "kan vi inte ta russen och rejsa/leka lite?"
Så jag clara och mamma  tog claras russ och så hade vi travtävlingar xD barbacka dåra, as kuul! Clara noben trillade av så klart ;)  jag vann mest som vanligt mohhahaha :D
Nu är släkten här, vi friar min födelsedag. Gör det denna helgen för vi hinner inte nästa (jag fyller den 28:e!). Har fått 2300 kr, 300 kr på gina, halsband och en bok. Men mina moster/kusiner är inte här så får av dem när jag fyller år på riktigt.
Ska äta nån äcklig gryta nu, får inte ens bestämma mat :O taskigt :(

Hur ofta tävlar ni ?

Kollar runt lite bdb och andra bloggar, alla ska ju typ tävla varje/varannan vecka ? helt sjukt om man frågar mig. Om det är lokal så sliter ju inte det så mkt men reg/nat sliter mer än vad man tror. Då kan man inte begära att en häst ska hålla i benen. Jag tävlat nat max var 3 vecka, kanse nått undantag på varann. Jag kan GARENTERA att de jag läser nu som ska tävla varje vecka reg/nat att om några månader kommer det stå hur synd det är om deras hästar för de är halta och de fattar inte vrf >.< aja, häst kunskapen brister antar jag ;)
Hur ofta tävlar ni? tycker ni det är okej att tävla hur ofta man vill för det finns mkt bra tävlingar?


Dagens ridpass

Det snöade jättemycket så jag fick ha skid glasögon på mig för man kunde inte se ngt alls :S As jobbigt ute så red bara X-mas. Det ångrar jag inte att jag gjorde ifa :O as fin va han! Travade( okej galloperade lite men fick han i trav direkt!) red 4 km, men det är ju nästan dubbelt så mkt eftersom jag red i djup snö. Älskar honom (L)

"arns" häst till salu!

antar att de flesta vet de nu men ändo :) Tycker hästen är helt underbar men kanske lite överpris ?
annonsen finns här

Träningen

glömde berätta om träningen! Tindra gick bra, men ska ha ett skarpare bett eftersom hon inte lyssnar :( men hon hoppade stora oxrar utan problem :D  Danido var riiiktigt fin med ! Svårt att tro att det har hänt så mkt på 3 lektioner :S Hoppade 120 baran bara sådär helt utan problem :D Men han hoppar sjuukt högt så han hoppar ju nästan ur mig ur sadlen så jag har skit kass balans xD Lagledaren för claes och deras lag (div 1?) var där med :) Claes bara " Se till att Emma hoppar 120 med bra resultat för hon har en plats i våran lag från och med nu"
erkänn skyst ? :O jag som inte ens har ngt resultat på ridhäst :S  Men Carolina Kullman som är junioren i laget rider sitt sista junior år i år så sen ska jag ersätta henne :D och hon tävlar sm och så och Claes tkr jag ska ersätta henne, helt sjukt ju xD  Aja vem vet hur det kommer gå för mig och danido ? ;)  120 felfritt ska jag ha som mål under året :P  Men först ska vi ta ut han så mkt som möjligt på små tävlingar eftersom han är rätt "grön".


i eftermiddag kommer min kusin Johan så ska han hjälpa mig att baka inför mitt kalas för släkten i morron. Nu ska jag till hamn krogen och proa min sista dag =)

Benskydd set

här kommer ett "set" på mina favo benskydd :)
eskadon :)
veredus :D

Sadel

Var på horse farme och provade änteligen ut en ny sadel! Har en equipe exklusive på prov så ska rida i den i morron och se hur jag tycker. provade 2 prestige med men de passade inte :S
Kollade på ett jätte snyggt swarvoski träns med, sjuukt snyygt! men ska kolla lite på eurohorse innan jag bestämmer mig :) hittar tvärr ingen bild på den, men det var ett swarovski pannaband och så var det ca 5 rader så på nosgrimman!  sjuukt snyggt <3
Nu måste jag plugga :(

träning!

träning med Tindra&danido i dag! kommer hem ca 22.00 så orkar inte blogga när jag kommer hem :P

eurohorse!

snart är det scanid, ska vara där hela fredagen med annika, vi åker tåg dit. HAr som vanligt beslutångest vad jag ska ha och inte ha och det slutar med ngt helt annat en vad jag planerade xD

okej jag måste ha,
1.Ayr8 ! måstemåstemåste!
2. RG eller Annas schabrak! lutar nog med anna S då Rg är så himla långt xD
3. swarovski pannband till X-mas dyon träns (extra breda)
4. veredus carbon gel till Danido :)
5. kingsland saker typ ? xD massa impuls grejer med såklart ;)

Tisdag

Har sovit över hos Nathalie igår, jättemysigt <3  Och idag är det selm-dagen (Y) så har bakat mängder med semlor på Hamn krogen (praon).

Har ridit Tindra och X-mas idag, red igenom Danido igår.  Båda gick fint, vääldigt pigga! TRäning i morron med tindra och Danido.
HAr fått lite bilder på danido med hans förra ryttare :P   :






Alltid lika glad på alla bilder :')


daaaamppp!

har inte kunnat logga in på blogg.se sen iförgår!!!!! får damp, ska byta till nån annan blogg elr ngt :S
Bloggar senare när allt har slutat damp så jag kan lägga in nån bild :P

alla hjärtans dag :)

HAr spenderat mer än halva dagen åt konfa -.- Red Tindra och X-mas på förmiddagen.  X-mas gick riktigt bra! helt onördigt att jag hade käken på idag. Här är lite bilder på hur han ser ut i den, jätte söt i han :D :
Bloggar mer i morron, är jättetrött och ska upp kl 6 i morron :(

angående x-mas ras

tror jag ska lite kort på X-mas hovar, för de flesta kan nog inte förestella sig hur enorma dom är :O och vi har rakat hans hovskägg men det växer ut på noll tid och det är sånt hovskägg som thinker har xD men ska fotta :D och han är ju från irland :)

Lördag!

har haft fullt upp hela dagen :O Ridit 4 hästar :P
Tindra var hur pigg som helst :O red på ängen och hon var helt crazy xD
Danido var helt underbart fin<333 Gick stadigt på tyglen och lyssnade på signalerna jag gav honom :D
x-mas hade jag käk på! Hade det i dag för han drar ned huvet ibland och ta tappar jag tylarna typ :S
Käken är den som sitter mellan öronen och ner mot nosen, jag  hade käken lång på X-mas så han kunde ta ned huvud ganska långt ned men så han inte kan ta ned det helt :D
Kollar jätte mkt på saker jag ska köpa på scandii , jag och annika (som jag ska åka med) har fått nojja eller ngt, det enda vi pratar om är gbg xD
ska jag köpa AnnaS elr Rg elr Jw schabrak ? :O kan inte bestämma mig men lutar nog mot annaS då jag älskar det jag har nu! men denna gången vill jag ha ett i färgen marin.  Kanske ska lägga upp ett kolage på vad jag ska ha? men det kommer bli 1000 olika för jag kommer bara ändra mig :) fattar inte ens vrf jag planerar vad jag ska ha, det kommer ändo bli massa annat xD nu är det melodifestivalen :D:D

Vilken ras?

Vilken ras skulle ni gissa på att X-mas va?
DEt står tyvärr "okänd" i passet :( Har bara sett en häst som är ganska lik honom, ballyhar king tror jag han heter.
här är blild när han är "updragen" och fin :D

Tävling!


Fredag :D:D

Änteligen är veckan slut :)  Praon är dö tråkig, om det inte var för Nathalie skulle jag helldre gått i skolan :O
Är dag är det cp kallt och jag kom hem sent så jag red bara Danido. Han är alltid jättepigg ibörjan av turen, så han lixom galloperar nästan på stället för att han vill komma iväg xD ( jag håller i honom för jag vill skritta-trava-gallopera). Så mamma tycker jag ska låta honom gallopera i öppen form de första 1200 m och det funkar bra :)För sen kan jag börja jobba honom i form osv, han är ju inte dum på ngt sett. Nu är det fredagsmys och i morron är det heldag med hästarna sen kommer Nathalie på kvällen :)<3
Och nu när det är helg är det dålig update :(
BTW mamma har sagt att jag tar konfan på påskhelgen men det är inte för den 25/4 xD hahaha så kommer kanske tävla då ? :D

15 saker ni inte visste om mig:

* Jag stör mig jättemkt på folk som smaskar! ush :S
* Jag älskar att åka utomlands och vill åka så fort jag har möjlighet!
* Iframtiden vill jag bo utomlands, inte i gråa&tråkiga sverige :S
* Jag skulle aldrig få för mig att hoppa av skolan.
* Jag tycker skolan är viktig, men dock har jag IQ noll så jag får ju kämpa dubbelt så mkt :P
* Jag vill fortsätta läsa högskola när jag blir äldre!
* Jag gillar inte att vara ensam hemma :S
* jag kan offra min högra hand för x-mas <33
* Jag HATAR mina tår -.- endast i vägen.
* Jag tycker det är irreterade när folk tar mina grejer.
* jag vill inget helldre än tävla SM med X-mas (L)
*Jag är grymt onyttig :S måste äta bättre!
* jag är inte nöjd någon stans med mitt utseénde&kropp. (men går och inte och säger det 24/7 som mång andra gör -.-)
* Jag tycker att folk som är smala som en pinne och går runt och säger de är feta låter bara dumma... För de vet ju igenteligen att de är smala och vill bara ha uppmärksamhet ( de flesta är så ifa!)
* Jag förstår mig inte på emosar...


neeeej :(

Blogg.se är dampigt och jag har mega tråkiga inlägg och det är = dålig statistik!

och neeej, detta är inte mitt besöksrekord!

Träning med Tindra

Träningen gick bra :) Hoppade barnor på 100/110 cm, med väldigt många hinder så hon får styrka. Märks att vi inte tränat på 2 veckor! Claes frågar efter X-mas så ska försöka ta med honom nästa vecka eller veckan därpå.

Praon i dag var helt okej :P men fortfarande cpsur på bussen.... Missar den mig i morron vet jag inte vad jag gör xD Nu är det hästhoppning och sen andra avenyn.

och när träningen var färdig upptäcke jag att dragkedjan hade gått sönder på mina tretorn :S så ska ringa halmstad hästshopp och fråga om jag får byta ut dom. Hoppas jag får byta till blå så behöver jag inte köpa ett par nya (A)


snyggast just nu!


Blingbling kommer fortsätta 2010 :D Eller jw schabrak är ju ett måååste? och ayr8 är fortfarande lika snygg <3
Nu ska jag gå upp till bussen och om den missar mig då skiter jag i att åka till praon -.-

CP BUSS

får daaaammp! Sått ute och väntat på bussen i en evighet och när den kommer så kör den förbi mig? och jag hade dessiutom reflexer på mig -.- DEtta är inte första gången precis heller :@ har gått upp kl 6 för att hinna med, men får ta nästa buss kvart i 9. Och jag som hade tänkt att sluta en timme tidigare för vi gör ingenting, men det kan jag väll glömma :(


sur -.-

gaaah, finns massor med tävlar den 6-7/3 och självklart är jag i fjällen med konfan, hade gärna valt bort det men har inte så mkt val "/  massa fina tävlinar för tindra &danido. Kommer antgaligen hoppa Nordhalland med X-mas den 28/3. Då är det allsvenskan med så antagligen kommer det bara vara en förklass som jag hoppar går i LA. Sen blir det greva natinellt om han går bra. Tindra kanske ätrabyggden den 27/3 om mamma orkar köra båda dagarna (A) Danido kommer antagligen hoppa Laholm 13 april ;)

Så min tävlingstermin börjar inte för än slutet av mars, sköönt ändo :)

Prao

Har proat i dag och ska göra det i 2 veckor -.- Proar med bästa nathalie på hamn krogen(resturang). Själv klart skar jag mig när jag skärde sallad. Ganska slappt var det :P
Red Tindra när jag kom hem, sjuukt fin va hon :O hon var lugn och sökte sig neråt osv. Gjort helt klockrena gallop ombyten i både höger&vänster varv (hon har haft svårt för det innan !) Träning i morron med henne inte Danido eftersom mamma ska på hingstvisning med våran avelshingst....

Danido var sådär idag, han de första 2000m apade han sig för alla stenar och buskar å allt sånt! As jobbigt :S Men när jag ställde högre krav på  honom så han arbetade så hade han inte tid med sånt. Han hade en tendens att han inte arbetade helt 100 med baken så jag red i halv meter hög snö i skritt och jobbade honom. Och när han inte arbetade så hängde inte baken med alls xD det märks mkt mer när man rider i djup snö, och då måste han skärpa sig! :)

Ska planera in lite tävlar, men nästa blir nog inte för än 6/3 eftersom halmstad bara hade Cr/lagklass -.- kanske hinner med styringe den 5/4 med Danido men det är då jag tar konfan :(:( MEn eftersom det är så nära så kanske jag hinner nån klass :) X-mas har vi inte bestämmt någon än men kanske greva nat i april, men få se, inget bestämmt.

Nu är det inte långt kvar tills min födelsedag och då ska jag och tjejerna åka till lasedom på förmiddagen och kvällen spenderas hos mig ;) GBG är inte långt kvar och vet fortfarande inte om jag ska köpa Ayr8 eller inte :( heeelp ?


Jonas Tornell

Idag var jag hos jonas med X-mas. Jonas har behandlat honom förut när Adrian hade honom det är därför vi åkte till honom så han kunde kolla igenom honom. jonas bara:
-vad heter han?
-Tågerups jumping X
-aha, X-mas?
-yes
Fatta att jag blev förvånad att han kom ihåg hans smeknamn! Jonas skrattade åt hans tussar i öronen xD (jag kommer inte åt att klippa dom, han blir asrädd :S)  Vi börde igenom x-mas som vanligt och han var inte det minsta halt :O och när vi travade honom på volten på både hårt och mjukt underlag och det var ingenting. Lite stel i höger men det är inget att bry sig om. Jonas var förvånad över hur fin han har blivit :D Kul att höra ^^ Så nu ska jag fortsätta med min "snö träning" för då kommer han bli stark och inte gå reaktioner lika lätt :) Men vi kommer fortsätta kolla på upp honom med jämna mellanrum. Ska även åka dit med Danido när jag får tillfälle. (det är lixom 3 månaders vänte tid för att komma in för jonas är så poppis!). Ställer är sjuukt fint. Så kommer antagligen få proa där nästa sommar =D Jag vill så gärna bli veterinär och Jonas är ju en av europas bästa veterinär så klart det kommer bli häftigt att proa för honom :DBTW var X-mas en av de finaste 18-åringarna jonas sett som hoppar på nat. nivå. Vi träffade även några där som visste vem han är :)

X-mas ska tränas nu dårå och sen ska hag hoppträna mkt, ist för typ en reg lb/la och träna honom för ett stort nat. meeting.  Mitt mål för året är ju att kvala till SM så om X-mas håller så är det inte omöjligt ;) Helsingborg i april hade varit roligt med påsk grandprix men då tar jag konfan :(  aja, det kommer fler tävlingar...

söndag

Har haft fullt upp hela dagen :) Ridit 4 hästar. Tindra testade jag ett skarpt bett på för att hon bara springer iväg. Hon funkade jätte bra så ska testa mitt vanliga bett i morron! Danido var superduper pigg! fick rida över 1 timme för att få ur hans energi xD X-mas var som vanligt, i morron ska vi ju till Jonas med honom! Har klippt och gjort ordning honom så han ser fräsh ut :) Nu ska jag kolla gossip girl. Har inget kul att skriva :S

moppe

fatta vad seegt! Jag anmälde mig ju för några dagarsen och jag kommer inte komma in för än efter malta :( (Juli kursen då) Jag få stå i kö till Maj men ofta nån hopar av -.- seegt jag som fyller 15 snart och vill moppa omkring :( Men nu är det melodifestivalen :D:D

Dresscode


Dagen outfit såg ut så här:
Jacka: Grön cavallo
Ridbyxor: Helskodda brun rutiga horsehead
Ridstrumpor: Kingsland under och över är det stickade strumpor som gammel mormor har gjort (Y)
Hjälm: JW
Handskar: svarta fodrade läder

Danidp såg ut så här:
Sadel: prestige paris D
schabrak: jacson
Träns:Jacson
Tog bara Danidos utustning från idag

lööördag :D

Idag
Mocka+fixa stallet
Rida Tindra
Rida Danido
Rida X-mas
Ta in hästarna+fodra
rida ut med mamma på russen?
Kolla melodifestivalen
Det här är en vanlig lördag typ, rida 3-4 hästar och fixa hästarna och kolla på ngt kul på kvällen :) Hästarna gick riiiktigt bra i dag asså ! X-mas var ganska taggad, han ville väll ge igen sen igår xD hahah nejdå :) Han var snäll, skrittade in och allt :')
folk tror väll inte man är riktigt klok, jag är glad över att min 18 åriga c-ponny skrittar in??
Aja, alla som känner x-mas vet vad jag pratar om ;D
Sen när det är sportlov måste jag hinna åka in till Halmstad och prova ut nya ridstövlar. Och sadel till Danido med, men alla dagarna fixar man hästarna sen är det natt typ? xD men på sportlovet ska jag hinna med allt :)
Mamma och Clara är på Camilla Higness avtacknings grej, dom skulle vara med i Tv&på massa foto eftersom det var vi som födde upp henne osv.

Dagen låt

Hörde denna låten på Nathalies blogg, tkr den är jätte bra ;)

gud vad konstig bilden blir xD aja, lyssna ifa :P

Bilder :)



Inga bra bilder :P Och jag har 3 byxor+4 tröjer xD men bättre kommer efter helgen :)

Fredag

Ridit Danido, X-mas och claras russ ida :)

Danido var fin, vääldigt pigg bara! Men han lyssnade bra och så :) Mamma lyckades även ta lite bilder som visas så fort jag hittar sladden till kameran xD

X-mas, ni kan inte tro det när jag skriver det. Hhahhaa red i padocken och där är så djup snö att det går över knäna på x-mas så jag tänkte att skulle få honom trött där :) Och efter 20 min gallop runt,runt,runt så GAV HAN SIG! kan ni fatta, HAN GAV SIG :O Han BAD om att få trava! Han travade på tygel och när jag skulle rida in så skrittade han! Det här är första gången på 3 år som jag vinner över honom. Han har ALDRIG gett sig förut, det har alltid varit på hans villkor. Säger bara, snön måste ligga kvar ett par veckor till så jag kan få honom såhär <3 fast på måndag är det ju dags för "unersökningen" så sen får vi se... Jag inbillar mig att jag känner lite vad det ligger men inget jag skriver här.... Önskar bara att mamma tog bilder på honom, men hon körde häst så det gick inte :S  Älskade ponny, hoppas han kan fortsätta såhär i morron (L)

Sen red jag och mamma barbacka en runda med russen och det gick okej ;) Nu ska jag ha prao i 2 veckor sen 1 vecka lov, sköönt!

Nu ska jag dusha och göra milshake inför i kväll :) Fredags mys wtf! ;D

bli medlem!!

http://www.gratismode.se/?c=79192


det är as bra :D

torsdag :)

Simmingen gick bra idag :) VG/MVG på allt ;D HAde snöbollskrig med på idrotten det var ganska kul tills det spårade ur helt :S Fast det var så där när 5-6 killar kom alla mot 1 och bara mulade sönder x). Fegisar :O  Red Tindra i snön med, riktigt fin va hon :) Tindra är så söt att hon hopar över alla snö "gupp" så i morron ska jag bygga snö hinder som hon ska hoppa över :D mass fotto ska tas =D ahhahaa sen när jag och mamma var färdiga med hästarna så tog vi claras russ och satte på dom träns och red ut barvacka i snön :D Fattar jul det ser ut när jag och mamma leker i snön? haha skitrooligt att rejsa i snön och fötterna släpar i snön :P
Tror jag spela denna låten i musiken på gitarr :)

ingen träning :(

träningen blev inställd pga all snö :S REd Danido hemma idag. Det har ju kommit jätte mkt snö, vi har ca 75-105 cm överallt nu typ. Snön går alltså över hästarnas knän. Danido var ganska seg :P red inte så länge eftersom han blev ganska trött fort av all snö. Blir ju nästan dubbel så jobbigt för hästen att trava i så djup snö. På måndag är det ju dags för X-mas på "undersökning" så tänkte att jag ska rida honom idag, tänkte att han kommer vara väldigt lungt nu när det är så mkt snö och han kommer inte orka gallopera/studsa å hålla på speciellt länge. Fast jag hade fel, rejält fel.  Red 50 meter sen började han?  När han började gallopera/studsa red jag vägen ned till ängarna och där är riktigt djup nu ;) Där tänkte jag att jag skulle få honom att trava. Men inte. Galloperade med honom 2 ängar fram och tillbaka+ett varv på barnan och det blir flera kilometer. Sen fick jag stopp på honom i snö driva xD Orkade inte ens bli arg på honom, skrattar åt honom så puckad han e som gallperar som en galning flera km i djupsnö. Aja, red fram och tillbaka mellan 2m höga snö drivor tills han skärpte sig, och lite bättre blev det :) Mamma har lovat att fotta i morron så nya bilder kommer :D

X-mas<3

Fråga: 

Vad är X-mas för ras? :)
Han är grymt fin!
Svar:
X-mas kommer från Irland så jag vet inte rasen på han, tyvärr det skulle vara kul att veta :D

Min och X-mas historia!

Allt började med att mamma pratade med Lutfi Kolgjini på tränar fiket. (på en tävlingsdag i travet). Mamma berättade att vi ville ha 2 C-ponnyer, än som var lite piggare än Camaro(C-ponnyn jag hade förut). Ludde sa att han skulle hålla ögonen öppna. Vi önskade även en häst som hade lite motor isig. Dagen innan nyår fick vi ett samtal från Ludde och han sa
L : Nu har jag ngt riktigt vasst på gång!
M: JAsså, vad då för någon ?
L: Adrians gammla, vi tänkte pansionera*stavning* honom men om ni tkr om honom så ska nu få honom. Han har vunnit det mesta och de flesta kommer ihåg honom.
Ni kan ju tänka er hur glada vi blev? Jag red lixom på lokal nivå, hade lite reg placeringar med en B-ponny med vad säger det?

Jag, mamma och min moster åkte nyårsdagen och hämtade honom. Vi förväntade oss ett litet mini fullblod typ :P När vi åker ned till  deras gård så blir man ju lika imponerad varje gång, shiit så fin där är alltså :D Ludde och Anna mötte vi ifa, vi gick till hagen där han stod med lite 1-åringar. När vi så honom långhårig lerig osv så trodde jag nästan Ludde skämmtade, en nordsvensk?? Men han sa att vi skulle bli förvånade när jag hoppade honom. Trodde de kollade honom "Xmex" så det kallade jag honom först men nu kallas han bara X-mas eftersom jag fick reda i efterhand att han kallades så :P Jag kom ned i ridstövlar och ridkläder. Var ju helt förbered att rida honom. haha Ludde sa när vi frågade:
- Rider ni honom nu kommer ni inte ta med honom hem.
Och det hade han såklart rätt i ;) Första ridturen kunde jag inte nes tränsa honom utan att han bara kastade sig i väg *suck* . Det var väll mest att han skulle kolla mig för han är väärdens snällaste :P Alla kan träna honom lixx. När jag red honom i början fattade jag ingenting. Visste inte ens vad jag skulle börja så jag satt väll mest och åkte runt. Mamma fick rida honom nästan hela första året och hoppa CR med honom för jag klarade inte av honom. Många ggr frågade mamma mig om jag inte ville lämna honom men jag sa bestämmt NEJ. Aldrig i livet att jag ville missa chansen att få en elitponny som dessiutom var väldigt svår riden och inte vem som helst kan rida honom. Vi hade även Carolina Kullman som hjälpte oss med honom, hon tävlade 4 LB och vann 3 av dem. På de 2 sista LB hon tävlade så red jag LC som förklass och fick lite placeringar. Många frågade om han var tillsalu och om jag red honom som försäljningshäst xD hahaahaha ingen kunde väll tänk sig att en tjej som bor ute på landet som tävlar på lokal nivå kan få en så duktig häst som X-mas. Många blev så klart väldigt auvensjuka och så fort jag  tävlad en annan häst (ofta d-ponny eftersom jag tävlade ngra st som jag evt skulle tävla men ingen gick igenom bes.) fick jag ofta en kommentar " har du fått en till häst nu igen" då förstod jag väll inte så mkt men nu i efterhand så klarar jag inte av att se på människorna utan att ha lust att spotta på dem. Varför inte glädjas åt andra??

Tiden gick, det blev bättre på tävlingar men kunde bara rida max 5 min hemma. Men träningen bakom vagnen gick jättebra! Jag red som en galning på honom i början xD aja, vinsterna betydde mkt mer än en bra runda på den tiden. Vi deb La i april 2008. Nolla i grunden och allt :) Träffade lite folk som kännde igen honom på den tävlingen vilken var jätte roligt :D Kännde mig som värsta kändisen ;D Hela 2008 flöt på bra i Lb/LA. Vi hoppade DM och det var nog enda tävlingen som gick riktigt dåligt. Han bara skenade runt och jag blev faktist lite rädd honom. Vi behandlade honom och sen hela hösten gick super :D Fick klockrena runder i La, hade dock sånt oflyt att jag rev sista eller nästsista så 4 fel alltid typ xD 2009 startade vi första tävlingen i helsingborg och placerade oss i LB och felfri i La . Tävlingen efter det var varberg, nollade la även där och så var vi färdiga för msvb :)

Och under hela denna tiden kunde jag inte rida en enda rid lecktion på honom eftersom han inte kan stå still/skritta/trava typ. Så hyrde Magne(storhäst) som jag tränade regelbundet hos Claes Brudefors och då lärde jag mig massor.  Så vi vågade deb msvB i vellinge i april. DEt var natinellt och jag var så nervös att jag hoppade på stället. Vi var dubbelnolla och jag red som en kratta, blä skämms över mig själv :S Sen efter det gick det bra, hade lite oflyt att jag rev sista hindret. fick lite nationella placeringar i La. Tävlade rcp och lärde mig massor :D Sen fick  vi behandla honom igen för han var dålig. SEn hoppade vi Jacson derbyt och kom 3:a och kvalade till msvA. Absolut bästa tävlingen tsm med honom <3

Vi red lite för Kris Kringstad och det gick super! Kan rida honom hemma nu mer än 5 min. Känns som vi kan lita på varandra nu osv. Kan ställa honom helt lös i stallet utan att rör en fena medans jag sadlar av och lämnar saker osv. Jag älskar honom så det gör ont och det känns svårt nu när vi inte kan göra det vi älskar mest, vara ute och tävla. Nu har det nästan stått still sen i somras vilket inte alls är bra. X-mas har inte varit sig själv riktigt så vi ska till Jonas tonell (tror han heter så) och ska kolla upp honom och hitta "felet". Man känner varkligen skillnad om han har lite ont nån stans. X-mas är ponnyn jag alltid kommer minnas som äldre, ponnyn som lärde mig det mesta, tog upp mig från lb-msvB snart msva hoppas jag :D Han som gjorde att jag fick ett namn. All ära åt honom (L) Och kommer alltid vara evigt tacksam åt familjen Kolgjini som lät mig av alla människor få chansen att ha en sån underbar ponny. Hoppas på minst 1 år till tsm, gärna mer ;D Få se hur länge han håller med och hur det blir när jag börjar gymnsium osv.

Jag veeet att det blev säkert 100 stavfel men skit i samma och det blir jobbigt att läsa texten såhär eftersom det inte går att ändra.




hm



Fått denna frågan idag, och fått den förut :P Bara det att jag känner att det inlägget om blir vääldigt långt  och ingen kommer orka läsa det. Men tror att jag ska försöka skriva inlägget i morron men då får ni lova att ni kommenterar :O

Äckelsnö!

Så lyder rubriken idag, bara jag som är sjuuukt trött på den nu ? Värdens snöstorm ute så jag kommer inte kunna träna i morron IGEN! allt är bara skitjobbigt med snö -.- Och iskolan lyckas alltid jag få alla snöbollar innan för tröjan? ush. Kan skriva flera sidor om hur mkt jag hatar snön för tillfälligt men nu ska jag inte bara en sån bitterf*tta ;)

Ska till klitte badet och träna, kanske sola lite med :) Gjorde en sån hälo koll i dag i skolan (man väger sig, mäter osv) och jag mååååste gå ned minst 5-10 kilo innan Malta ;D Men nu när det är så mkt snö kan man ju bara sitta innomhus och tjocka sig? aja så är det ;) Kommer inte tjata om hur tjock jag är 24/7 som vissa andra *hooooost*. Ska anmäla mig till moppe kursen ikväll med, jag kommer inte komma in för än efter halva sommar lovet för det är fullt :S

Nu måste jag göra ngt vettigt,

Header

Ny header igen ? xD Jennie gjorde denna super fina :D (synd Nattiz) hahaa xD

Måndag

Idag var det måndag, IGEN. Känns som det bara är måndag xD Dagen gick fort ifa. Red Danido och Tindra när jag kom hem. WOW så fin Danido va <3 Fick honom i jämn rytm och bra form. Njuter fulla drag av att bara sitta honom (A). Mamma och jag tycker att ha som mål att starta Lamicell cup med stilhoppning låter som ett rimligt mål. Och starta lite fält skulle vara kul med, med tanke på hans fina gångarter i dressyren ;) Tindra va också väldigt fin med, gjorde klockrena gallopombyten.

haha Pappa skodde hos ngra nya kunder idag i Falkenberg. Och så frågade de lite om han hade ngra barn så sa han mitt och Claras namn så klart. Och så var det Mamman som frågade och deras barn som var runt 9-11 år ålden såg på. Och när de fick höra mitt namn visse de direkt vem jag va xD Barnen bara " det är våran största idol efter roffe" gulligt va ? haha. Pappa berättade lite om Tindra, att jag red till henne och sa tävla upp henne osv, de bara " då är vi de första som ska  få köpa hennep, tänk att få en häst efter Emma Jonasson!"
Man blir ju lite smickrad, lixom jag är väll långt ifrån någon idol hahahhaha.
Nu ska jag dricka milshake, måste väga så mkt som möjligt eftersom jag ska på hälso koll i morron xD nä jag bara skojjja, man ska ju väga så lite som möjligt ;)

RSS 2.0