Första advent

Idag är det ju första advent med ju! första december på tisdag, bara 24 dagar kvar till julafton. jag ÄLSKAR julen <3 finns inget bättre än julmys och framför allt alla julklappar :P Min julklappaslista iår är REKORD liten, önskar mig i prinsip ingenting  :) Vill ha mer grejer inför göteborgs horse show :) Fast listan inför göteborg är inte heller lång ^^ behöver typ bara veredus benskydd till Danne, RG schabrak och swaroski pannband till X-mas :) Måste ha speciellt eftersom han har dyon träns och dom är ganska breda ju :P Kanske nytt tävlingsträns med till Danne. Så det blir ju en del ifa hahha xD


Ridit 3 st idag :P

Red Danne och X-mas på förmiddagen idag. Danne var helt underbar! älskar honom när han går så bra, stadigt i form går lättt fram samtidigt som han är lätt att få tillbaks. Hoppträning för Claes på onsdag, rooligt! X-mas var också helt underbar. Han "föredrar" ju mest att gallopera så det finns inte så mkt att göra, de som har sett honom fattar vad jag menar... Men han "vilade" på varje steg och jag kunde länga tyglarna utan att rusar iväg. Tänk om det kunde vara så varje dag :)<3
Sen var jag på julbord så jag red Tindra i mörkret :P Hon var hur pigg som helst. Fick henne inte att skritta första varvet på travbanan. (1200 m) Men sen när hon blev trött så kunde jag samla henne lite. Blir graman nu denna veckan på henne! bara springer iväg och har huvet som en giraff. Måste klippa henne med men hon har blivit finare nu när Tova har haft henne :D Gillar ju ladddade hästar.
Sommarbild på X-mas :)

/Emma

Mässa&Tindra

Varit på gymnasium mässa idag i Halmstad. Jag och Nathalie var 1 nr av 6 som fick sjunga på scen xD hahha, pinsamt. Läste en del om hallands ridgymnasium och blir sjuukt sugen på det. Nån som vet om det är bra/dålig? :)
Tindra kommer hem i dag med. Ska bara ha henne några veckor nu när Tovas mamma ska ta A-licens så då hinner de inte med Tindra :P SKa tävla henne på lussehoppet.

Tinda
: Tindra köpte jag i somras. Hon har varit ett litet "projekt". Nu är 9 år och är 146 i manke och kommer från danmark. Blev inte riktigt som vi tänkte oss. För några veckorsedan lånade jag ut henne till Tova Bengtsson och lät henne tävla/träna henne :) och där har hon blivit jättefin och de har tävlat en tävling och det gick super :)<3 Tova kommer ha Tindra så länge hon vill för jag pallar inte "lokal biten" en gång till på ponny. bild på Tova å tindra :)

loovve

Mitt swarovski armband kom idag (a)<3 många som har det när man tävlar så då måste jag med ha det (A)
Jag har färgen silver :P



Update!

Idag har jag inte gjort så mkt. Annika red Tess och Danne när jag var i skolan så jag behövde bara fodra och hjälpa mamma ta in hästarna/fölen :) Fölen är så himla gulliga nu när man kan le dem och borsta å bara gosa <3
Har färgat håret i dag med, mörkbrunt. Mitt hår blektes så mkt på semestern så det behövdes mer färg.
Kollar på hästhoppning nu, hejja Rolf-göran ! =D

fick bli bild från vetlanda med X-mas, en av de bästa tävlingarna jag varit på :O inte bästa resultaten men men xD Läste i ridsport att tävlingen hade fått mkt klagomål från föräldrar vilket är väldigt tråkigt tkr jag.

tävlingsutrustning

Min tävlings outfit!

Hjälm: JW, den gamla modellen.
Kavaj: Pikeur, scarlet.
Ridbyxor: JW
Ridstövlar: Tretorn
Handskar: roeckl
Tävlingströja: Kingsland, pikeur
sporrar: 15 mm mjuka kulor med glitter stenar <3

X-mas utsustning:

Träns: dyon
Sadel: prestige golden star
Sadelgjord: magplatta knigts
Stigbyglar: sprenger
Förbygel/martingal: treston
Benskydd: veredus carbon gel, eskadon
Schabark: Olika, RG, Anna S, kingsland(vitt), eskadon osv.
Övrigt: fårskinnspadd.
Här ser man lite, dock har jag ett annat träns där :P

Och Dannes kommer ser ut så här:

Träns: jacson med swarosviski pannband
Sadel: prestige paris D
Sadelgjord: magplatta, "totti"
Stigbyglar: marktodd
Schabrak: RG, mörkblått kingsland
Benskydd: Pro, men snart blir det veredus ;)

Nu vet ni min och hästarnas tävlings outfit ;)


/Emma

Tretorn stövlar!


Jag använer tretorn stövlar och tycker dom har varit bra. Mitt första par gick sönder i dragkedjan, så super kvalitet är det inte. Jag tycker stövlar är vääldigt snygga och bekväma, många läderstövlar får man ofta skav av i början. Det har jag aldrig fått och andra jag känner som har tretorn säger samma sak ;) Stövlar jag tycker alla borde testa, klart värda priset! (3999 kr) Ibörjan när stövlen kom ut så var det många som var kritiska mot dem, men nu när man kommer på tävlingar så känns det som de flesta använder dom? haha, de röda stövlarna tycker jag skör sig om man inte har röd kavaj eller röd hjälm. Men alla har sina åskiter, det här är min.

Hiss&Diss


  • glitter! glitter på hjälmen, kavajen, stövlarna, tränsen pannbandet osv.
  • Matchning från top till tå. Love it!
  • vita ridhandskar i hoppning, tkr det hör hemma i dressyren?


  • H**ks! De härmar allt, GPA, KINGSLAND, LAMICELL osvosv --.--
  • Hösten, blää bara regn och allt blir kladdigt och man tabbar suget lite på att rida, det är ju regnar ju 24/7
  • Det blir mörkt fort på kvällarna :(



OMG jag uppdaterar igen!

haha, har varit lite seg sen semesten (får skylla på det?? ) som för övrigt varit helt unerbar ;) Nästa gång vi åker dit ska vi tajma in så jag hinner ser fältävlan där, för det skulle tydligen vara värd att se på. Hästsporten där ( gran kanaria var det jag var på) är "helig" där så det är bara killar som rider där.

Nu har Danido fått upp sin kondis så ska börja träna för Claes igen :D så himla tråkigt att bara rida hemma utan att komma iväg >.<  Tränar för Claes Brudefors, tkr väldigt mkt om han träning. När jag tränar X-mas (gör det nästan aldrig) så tränar jag för Kris Kringstad, Kris har tränat X-mas sen flera år tillbaka. Men som sagt tränar inte honom så mkt. Om det krisar så rider jag över till Eamon Hickey om vi inte kan åka till Kris ( det är i malmö, 2,5 timmar från mej).

Puss och kram alla läsare / Emma

Åker snart

Har saknat sooomaren ngt extreemt de senaste veckorna. Det bara regnar och är svinkallt å massa slask överallt. Blää på sverige. Åker om ngra timmar till solen ifa <3

Varbershoppet, hade så sjuukt roligt den helgen ;D sommarsommarsommar <3
Jacson derbyt var också hur kul som helst. 3:a i nat msvB (a -final) <3 Kan det inte vara SOMMAR alltid? (a)

Fredag

I morron natt åker jag till Grand Kanaria ! :) ska bli skönt att ha lite semester och framför allt,bli brun! Hata att känna sej likblek :( Kommer stanna 1 vecka. Ska ha med datorn så kommer antagligen fortsätta blogga därifrån med om det finns internet på hotellet men det finns det nog. Ska nog bli en del shopping med, me like!

Mååste bara blogga om dessa benskydden!
Märke: Veredus
Modell: Carbon gel
Pris: Fram- ca 1225 kr, bak ca 1000 kr
Produktbeskrivning - "Veredus lanserar nu ett helt nytt sen-och bakbensskydd - Carbon Gel Skyddet är extremt 'slimmat' och sitter som 'handen i handsken' på hästens ben. Nedan listas några av fördelarna med det nya skyddet: - Skalet är anatomiskt utformat för att ge maximal frihet för kota och knä. Formen ger maximal bekvämlighet och passar perfekt över hästens senor - Skalet är sammansatt av två separata delar, med olika tjockhet och böjbarhet. Huvudskalet är samansatt av semi-hård polyuretan och det bakre X-formade skalet är hårt polyuretan. - X-skalet är täckt av kolfiber vilket är ett extremt tåligt, skyddande, lätt och stötdämpande material. Över kolfiberskalet ligger en 3mm gel hinna, vilket är stötdämpande och ger hög bekvämlighet. - Ett tunt lager kolfiber med gel överdrag är inlagt i området runt kotan, eftersom det området i större utsträckning är utsatt för slag och strykningar. - Insida i neopren. - Två elastiska remmar med knappknäppning ger perfekt stängning och förhindrar 'överbelastning' på grund av för hårt åtdragna remmar. Det gör även att skydden är lätta att ta av och sätta på. " Texten kommer från equalityline.se

Jag har använt dem på X-mas, tycker det har varit jättebra. Ser inte slitna ut trots att jag har haft den i snart ett halvår. De är snabbknäppen och de blir inte slitna som karrborrband och massa remmar. Tycker benskydden är helt klart värda priset.


Nu ska jag fortsätta packa inför i morron ;D
/Emma

Onsdag/Annika

Clinicen i går var bra! fick lite inspiration när det gäller olika övningar. Idag har jag inte gjort så mycket, först skola och sen red jag Danne. Red bara lite runt barnan. Annika red igenom honom igår så han hade lite träningsverk.

Annika är tjej på 22 år som rider min ena storhäst Quintess *tess* för att kemin mellan oss funkar inte så bra och tess behöver en "riktigt" utbildning. Tess är 5 år. Eftersom Danido inte har mycket muskler och är extremt bortskämmd så behöver jag Annikas hjälp att göra honom bättre ;) Så Annika rider Tess alla dagar i veckan och Danido 1-2 ggr i veckan. Annika har gått hippolog programmet på flyinge/strömsholm. Bild på Danido i ena stallet. (brukar ha honom i ett annat stall)

Jens Fredriksson

Clinic för Jens Fredriksson idag på plönninge! :) spännade att se hur det går :P BTW Kommetarerna i bloggen kommer inte upp för än jag har godkännt dem ;P


Frågestund!

yes, nu får ni fråga mig precis vad ni vill,jag lovar att svara på alla frågor! bara kommetera eran fråga på detta inlägget.
Svaren kommer innan jag åker på semester, innan fredag då alltså. fråga på nu! :)


Enkel träningsövningar


Här är en enkel träningsövning som jag brukar träna på för att få hästarna att lyssna bättre. Dock har jag redan gett upp med X-mas men det kanske kommer gå någon dag, hahah. Men ifa, de fyra första strecken ska förestella bommar. Och de andra streckan ska förestella studs. Strecket i mitten ska vara en gallopbom, jättebra att träna gallop ombyte på. Brukar rida i en "åtta"jag vet att jag är så duktig på photoshop x)  Men om man börjar med att trava över bommarna sedan gallop. Gallopera över gallopbommen, byt gallop hoppa över studsen, sen fortsätt i gallop och fortsätt över gallopbommen och sen trav-bommarna igen. Övningen har jag blivit tipsad av olika tränare :)


Hiss&Diss


Vill hissa Dyons träns! jättebra kvalité och mjukt å skönt :) 

Vill hissa Kingslands nya vinter kollektion! Vääääldigt snygg :D






Vill dissa vojlockar! så sjuukt fula bara ?!


Sammets schabrak. Jätte snygga och så, men efter en tvätt så försvinner färgen? men andra ord väldigt dålig kvalité!
Alla bilder är lånade.

Nytt försök!

Nytt försök med bloggen! inte gått så bra tidigare hehe. Men ska försöka med några inlägg varje dag!

Lite kort om mej:
14  år, 15 i februari. Bor lite utanför Falkenberg. Rider idag på nat.nivå med min ponny Tågerups Jumping X (ägs av Adrian Kolgjini) kvalad till msvA. Haft honom i 3 år den 1 januari! Har ridhäst med, Danido "danne" har haft honom 2 veckor i dag. Han har tävlat 110 cm är är 5 år. Hoppas vi kan blir ngt bra i framtiden! Kommer tipsa om träningsövningar som funkar bra för mig och utrustnings tips :)X-masHär är en bild på mig och Tågerups Jumping X( X-mas) i msvB

RSS 2.0