Tunisien


Åker till Tunisien i kväll :D :D

Annika&Viktor tar hand om hästarna och Annika rider Danido åt mig :) X-mas trivs toppen med att vara pensionär, han tar hand om /uppfostrar våra föl :P Börjar blogga om en vecka när jag är hemma igen =)

GAMLA bilder xD

Mailade Matilda häromdagen om hon hade kvar bilder från en lokal tävling i jan-feb  2008 och fick svar i dag :D Det var den första tävlingen på året så jag hoppade Lc/lb eller bara LB, minns inte xD

hahha, en bild på mig och Lofty Duncan, vi köpte honom som 1 åring och på den bilden va han 7 år. Typ en vecka efter den tävlingen så sålde jag honom till Harplinge.

Här kommer 2 bilder på mig och Fantomen,


sötis fantomen <3

hahha skratta inte nu, men här kommer X-mas, min andra tävling eller ngt tror jag


hhahaha, ush vilken bild xd
skämms över min sits :O Tur den har blivit bättre :P
X-mas i somras:

lite skillnad ? :) dock finns det mkt att klaga på den bilden med xD
skrattar åt den västen jag har där med xD Men har för mig att det var en lyckad dag med placeringar i de flesta klasserna =)

GAAAAAAAHH

har inte kunnat logga in :@ hatar blogg.se ibland !
Min Facebook har också blivit hackad, så står det massa skumma grejer är det inte jag, lovar!
Skolan rullar på, VG på bilden och franskan idag så helt okej...Åker till Tunisien på FREDAG :D ska bli så himla sköönt!

Har hittat gamla bilder, kommer ett inlägg snartm inget ni vill missa hahha xD

Shopping

Shoppade i fredags med mamma. Bara hästgrejjor, blev ett par helskodda tarmoridbyxor. Det är ju svinkallt att rida nu ju xD  Och ett nytt dressyrspö med guldknopp, ett innetäcke (kommer bild på det så fort Danido har på sig det :P ), ett par lädertyglar till mitt dressyrträns och ett par nya sporrar som jag också ska ha i dressyren ;)
och det blev nya läderband till med ;)

I Göteborg blev det bara lite snabbshopping men fick med mig en snygg handväska:

En klocka (hahaha, som vanligt xD )

En söt spetes tröja

och ett par nya skor ;)


saknar verkligen min kamera nu :(

Gbg

Har varit i göteborg hela dagen igår och nu varit hos nattis, bloggar mer i kväll! shoppat en del hästsaker och en del andra saker som kommer bild på sen ;D Reunien igår var superlyckad, saknar alla!


Hästar genom åren

Har funderat på att göra detta inlägg ett tag men inte orkat xD Tänkte skiva lite om de hästar jag har haft genom året, dock så krashade våran förra dator där ALLA bilder på min b-ponny och mina gamla c-ponny på :( Jag har mailat efter fotorna så ska se om de kommer fram :P
Tänkte börja med att jag började tävla 2006 (då var jag 11 år) med min b-ponny Number One "sammie". Började som alla andra med LD/LC och i debuten blev det vinst ;D Fortsatte framåt ganska fort, hoppade bara en LD sen blev det lc/lc eller lc/lb som gällde! Blev nästan alltind en vinst eller placering med mig hem. Debuterade även debutant fältävlan vilken också resluterade till vinst :P Debuterade även LA på hösten, DM (med de gamla reglerna, LA i 3 omgångar!). Och det gick super, nolla i alla omgångar och det blev broms! Kvalade snabbt till msvB också. Detta var under lite mer än ett halv år. Sedan så köpte jag Camaro i agusti (2006) och då tävlade jag de tsm. Jag och Camaro började direkt med LC-LB och jag blev 2:a och 3:a i mina första starter.
camaro <3
Jag lånade bara Sammie så jag lämnade tillbaka henne den 10 december. Under vinterlovet fick jag min andra c-ponny, Fantomen. Här hittade jag en bild på Lisa och Fantomen (lisa köpte honom efter mig)


hihi så jäkla söt va denna ponnyn! Han var en valack född -98. Han hade inte gjort ngt innan jag fick honom men jag red upp han ganska fort. han var en riktig omhoppningsponny, svängde på en 5-öring! Fick många rossetter med honom. Jag tävlade han och camaro under vintern. Camaro vet väll de flesta vem han är nu vid detta laget hoppas jag ? ;) Sålde honom för ett årsedan ungefär, han var en riktig läromästare =). Han då Camaro och Fantomen under vintern, sedan den 1 janurari 2007 fick jag X-mas, min tredje c-ponny. Så hade en del att göra i stallet om man säger så :P X-mas var ju väldigt speciell och mamma/ Carolina Kullman red honom mest då eftersom han var försvår för mig. 
3:e tävlingen eller ngt :P
hela 2007 tävlade jag lokalt/regonalt med Camaro och Fantomen med många vinster och placeringar, fick även lite rutin på reg. nivå. X-mas började jag tävla på sommaren -07 och det gick som tåget! Vann reg. LB med honom, då började man förstå vilken j*vla häst han var asså!
Under 2007 debuterade jag La med alla 3. Camaro tror jag att jag fick 8 fel (riv). Fantomen var nolla, det var på DM. X-mas var nolla i grunden. Kort efter Dm sålde jag Fantomen.
Hade även 2 d-ponny som mamma hade fött upp. Duncan och Silver King. Duncan hyrde vi ut och silver kommer mer om längre ned.

Under 2008 tävlade jag bara reg. med vinster och placeringar. Började även leta efter d-ponny. Provred ca 10 d-ponnysar innan jag hittade min drömmis, Girl. Hon var 10 år imp. Ireland och gått msvB hopp. Hon var stort som ett hus och kunde ingenting annat än att hoppa. Gick rakt upp med huvudet och visste inte var övergångar var XD Helt crazy,  precis en sån häst som jag fastnade för! Älskade verkligen denna hästen, vi tävlad Ld-Lb med vinst/placeringar.
Girl (L)
Hon ställde upp i alla lägen verkligen. Hoppade enstaka hinder på 140 cm. När jag hade haft henne 2 månader så märke vi att hon blev rejält halt. Och det visade sig vara rönkenförändringar i hennes ena kotor. Så hon blev fölmärr på Flammabygget. Saknar denna hästa ngt enormt. Aja, det var bara att fortsätta, hittade ju Quick Star. En 7 årig d-ponny imp. Holland också tävlat msvB med placeringar.
quick star <3
Samma sak med henne, gick inte igenom besk. Tävlade även lätt fältävlan med Camaro med bra resultat! (kat 1 ponny)
Hyrde även min första ridhäst, Magne. En ridhäst som var en riktig läromästare! :)  hade honom knappt ett halvår men fick placeringa upp till 110 cm.


Red även in våran egna uppfödning Silver King. Han var en connemara efter Lofty rodrick. Sålde honom då jag ahde sånna bra köpare, annars hade jag aldrig sålt honom.

Silver :P

2009
Jag kvalade till msvB med X-mas. Debuterade även msvB (började direkt med nat.) och var nolla. Camaro hoppade jag inte så mycket, jag kännde att jag har gjort det jag skulle på honom. Sålde honom senare samma år. Kvalade till msvA med X-mas och fick mkt rutin på stora nat. meeting. Lärde mig otroligt mkt. Prov red massor med d-ponnys/ridhästar. Hittade ingen. Eller vi köpt Quintess (.quit eazy f. 2004) men henne rider ju inte jag xD Fast jag äger ju henne, vi har fortfarande kvar henne men har ju Carolina Kullman som tävlar henne och hon ska säljas december.
tess :)
På höstlovet så hittade jag Danido. Det blev en ganska snabb affär, jag provred honom sen köpte vi honom dagen efter.  På hösten hittade jag även Tindra, hon var en d-ponny jag köpte för att sälja typ hahhaha xD Nej men hon var söt =D

Tror det var det mesta som hände under 2009.

2010:
har haft en del oflyt faktist. X-mas har gjort fina rundor men ofta fått ett skitpet. X-mas penioneras senare på hösten med :P Sålde Tindra på våren med. Jag lämnar ponny tiden på sätt och vis, har ju ingen ponny och har inte planerat att skaffa heller.

Världens bästa ponny!

Det blev lite rörigt, hoppas ni hänger med någolunda, har ni frågor så fråga!

Torsdag

hopptränade Danido igår för Micke. DEt gick sådär, vi gjorde en ganska svår övning (tyckte Danido ifa xD) att vi skulle nästan göra piruetter och hoppa så de arbetade med bakbenen. Lite svårt att förklara men en jätte bra övning! Dock ska man inte öva på den så mkt med unghästar men de äldre kan hoppa sånna nån gång i veckan =)

Ingen dagens outfit idag men det kommer i morron ;D

Läste denna boken igår, sjuukt bra! till alla er som läst twilight borde absolut läsa denna :D Idag har det snöat :O ush gillas inte! hatar snö :P Eller det är okej om det är typ 50 cm djup så man kan rida i det =)
Nathalie har varit här ikväll, vi har tjockat oss med pizza (a)
Redovisning i morron, hoppas det går bra :P

Dagens outfit !

Slänger in en liten " Dagens outfit" denna regniga onsdag :)
Kofta-H&M
Linne- Gina tricot
Klocka- någon affär i lilla Falkenberg
Armband- ur och penn
Skor- Fred perry

XD

Emma rimmar på penna,femma och hemma XD// Nathalie

Jag är bäst

Jag är bääääääääääääääääääääst!!!!!! //Nathalie

Måndag

Håller på och bygger ut min paddock för fullt :) Rivit ned alla staket nu och vi håller på att lägga ut mattor. Den är nu 20x40 och det är förlitet för Danido. Så nu är den 60x40 :) Det blir ganska lagom. Gruset kommer nästa vecka och då ska den antagligen bli helt färdig med.
Vi ska beställa ny hinder från safety system med, men funderar på om det är lönt att göra det nu eller om jag ska vänta till våren. Få se, ska köpa ett sånt där "start paket"  då man får med 5 hinder varv 1 oxer. Det blir nog ganska lagom skulle jag tro, har ju redan 6 hinder sen innan. Fast de är små trähinder som inte är högre än 120 cm xD haha, men det duger, hoppar nästan aldrig hemma.


Tänkte försöka bli lite mer aktiv här, lite dagens outfit och sånt dära. Och inte alltid stalloutfiter, utan innan jag går till skolan osv :) låter det bra?  Ska försöka på Nathalie att fotta mig varje dag med hihi ^^

Danido red jag lite granna bara idag, riktigt skitväder ute ju!
Har fått sålt mitt träns och benskydd med fick 100 svar typ! Stor efterfrågan efter dyon och veredus xD Fick 750 kr för benskydden och 750 kr för tränset. Bra tycker jag med tankte på att det är begagnat :P

Ska ta bilder på mina täcken som jag har använt på X-mas med, ingen ide att ha de hängade, de tar bara plats. Länkar annonserna senare så klart :)

Söndag

Shoppade även igår med Nathalie och Märta. Shoppade en snygg outfit till Reunien som är på lördag! Även lite mysiga vinter kläder :)

Red Danido idag, red på banan. Super duktig va han! lite överskottsenergi men han skötte sig. Pluggat massor inför alla prov vi har nästa vecka, bildprov, franska prov massa inlämningar osv...

Nu ska jag kolla Gossip Girl, lätt BÄSTA serien! Alla borde se den, älskar den <3

till salu!

Har veredus benskydd, dyon träns, martingal till salu:
http://www.hastnet.se/begmarknad/sok/annons.php?aid=250177&kid=
http://www.hastnet.se/begmarknad/sok/annons.php?aid=250180&kid=
http://www.hastnet.se/begmarknad/sok/annons.php?aid=250182&kid=

Detta är ju X-mas saker men eftersom jag inte kommer tävlar han ngt mer så är det onördigt att ha så fina saker bara hängande :S


Träningen i fredags gick jättebra! Anne tyckte Danido var jättefin :) Hon vill gärna att jag ska tävla fältävlan med honom för han är ju bara i dressyr/hopp. Så ska träna lite terräng med honom så får vi se sen xD
haha, ska ut och rida Danido nu <3

Torsdag

Har haft mkt att göra, som vanligt! massa prov och inlämningar och sånt i skolan :S Igår började en ny kille, Viktor, som ska börja jobba hos oss lite =) Vi har 15 hästar inne på box (de flesta är inne dygnet runt) och sen ca 15 utomhus i lösdrifter /skjul osv.  SÅ vi har en del att göra så hjälp behövs verkligen!

Red ut med Danido igår med Clara. Clara har precis fått en ny sadel, Jacson Celine! Jättemjuk å skön sadel. I morron är det fredag=HELG! Och då ska jag träna för Anne Persson i dressyr :P På lördag blir det heldag med Nathalie, först shoppning sen sola+bada :D

Utvecklings samtal i morron, hoppas det går fint :P hahha, måste plugga, har 1 miljard glosor i franska xD

språkresor!

har precis bokat en språkresa till Frankrike :D ska bli så j*vla roooligt! :D min syster ska åka till Malta där jag var i somras =) alla borde serriöst åka på språkresa, så sjukt roligt! :D

Måndag

Idag kom skolfotot, blev lika fail som vanligt! ush hatar skolfoto. Idag har vi flyttat fölmärrorna från betet till stallet =) Som fölungarna har växt! I morron ska de få på sig grimmor och börja ledad osv.

Märta och Nathalie har precis åkt hem, vi har kollat film typ :P
Just nu kollar jag på VÄRLDENS BÄSTA serie typ, Gossip Girl, fan vad bra den är! helt sjukt x)

Joggade Danido lite idag, är så himla glad att jag lyckades få en sån fin häst som honom!

tog bara precis en mobilbild innan jag hoppade upp, ofc skulle han vända bort huvudet xD
Snart är det höstlov, då har jag haft Danido ett år! Jag var bara 14 år och han 5 :') helt sjukt ändå, men ena halvåret har jag ju haft hjälp med honom (Annika-Mamma) men nu sköter jag honom helt själv.

Känns ju konstigt att bara ha en häst, är ju van vid att ha minst 3 hahah. Så kollar runt lite på hästar nu. Funderar på någon ung, 1-2 åring med den stammen man vill ha osv =) Tycker det är så roligt att utbilda! Forma hästen hur man vill ha den.

Nu ska jag fortsätta kolla Gossip!

Söndag

Danido var superduktig idag på tävlingen :D jättenöjd, han skötte sig super bra! fick 60% så är nöjd :P felen berodde helt på mig så det är ju bra xD träffade även Anne Persson (a-tränare) och hon sa att jag MÅSTE träna för henne snart xD hahah hon lärde upp mig från början typ, hon fixade mina b-ponnys och så :P men blev att jag bytte för jag kände att det inte hände så mkt i hoppningen. Men i dressyren är hon super! så bokade träning på fredag =)

VI har lånat ut våran shettis Lilleman till en av mammas bästa vänner, Jenny som är veterinär. Nu har hon bara Lillis och man måste ha minst 2 hästar enligt lagen så hon ska ta hem X-mas. X-mas har gått i pension nu, han förtjänar verkligen det! Världens bästa ponny <3 Så nu kommer han gå i en ENORM hage och en veterinär som kollar till honom, kan han få det mkt bättre?

Jag hopps att jag hittar en d-ponny, vill inte att min ponnytid ska ta slut redan nu. Har ju bara Danido nu :S

Lördag

Hinner aldrig bloggen längre xD hyrde film med Märta igår, det var skoj :D Idag har jag städad och fixat. Ridit Danido, känns skitbra inför i morron! Hoppas han inte är så valpig och jobbig i morron bara :P Har köpt nya vita handskar och vita bandage inför i morron :)
Tror dock jag har åkt på magsjukan, hoppas det blir bättre tills i morron för ush så ont jag har i magen :(
ska sova tiiiidigt

träning

Tränat dressyr idag för Caroline, det gick skitbra! Jag red igenom programet och se satt som en smäck! Måste träna på att han går helt rakt på medellinjen och att mina volter blir mer runda. Men Danido skötte sig super idag verkligen! Är så j*vla taggat inför söndag :D Kan tänka mig att han kommer vara jättespänd på en ny tävlingsplats och det är utomhus men jag hoppas verkligen jag får igenom allting! Det är ju trots allt våran första dressyrtävling tsm så jag har inga krav =)

Detta visste ni inte ;)

Att jag, efter varje ridtur spolar av benen i kallt vatten. Gör alltid det, bra för benen. Innan jag rider brukar jag alltid känna på benen, känna om de är värma någon stans eller så. Kratsar hovar noga med, VARJE DAG!

Red Danido idag, dressyr blev det ;) Riktigt fin va han! lyssnade jätte bra. Ska rida igenom dressyrprogramen i morron för Caroline Karlsson. Har aldrig ridit för henne men min pappa skor för henne och hon är jätteduktig dressyrtränare. Hon har tjatat mkt på att jag ska komma upp så hon kan hjälpa mig så det passar ju nu! Skulle tränat i dag men det blev framflyttad tills imorron ist :)

JAAA :D

idag kom äntligen mina jw-ridbyor! väntat aslänge nu ju xD Red med dem idag, sjukt sköna!
I morron blir det nog dressyrträning med Danido =)

Helgen

Helgen har gått fort! Jag och min kusin och Nathalie och hennes bror badade på Klittebadet i lördags. Mycket mysigt :) Senare på kvällen hyrde vi film och åt pizza (Y). I söndags så red jag igenom Danido. Superduper bra går han ;D Åkte inom Hööks när vi skutsade hem min kusin och det blev ett fint dressyrträns med en häftig nosgrimma, lackad typ. Och ett bett med D-ringar och sem kom min syster hem från Stocholm med en snyggt vitt dressyrschabrak med blå kant. Ska ha det på Söndag så kommer Danido bli super snygg :D

hahah min kamera på datorn är inte såå bra xD

Fredag

hahha märker att jag suger på att updatera xD men har haft ganska mkt i skolan, redovisningar, läxor och prov, idag ett oförberett :@  Hoppas det gick bra ;) Red Danido dressyr igår, heeeelt underbar e han! Allt bara stämmer perfekt! :) Blir lite gymnastik i morron med honom! Sprang även 6 km i går, duktigt va ? :O Nu är bästa kusinen här, blir nog att vi åker och badar :)

RSS 2.0